Käytetty Mercedes-Benz C (W 204): Nyt maineensa veroinen?

Käytettyä, nykyistä W 204 -sarjan Mercedes-Benz C-sarjalaista ostaessa on aiheellista selvittää Auto Bildin jutusta, mitä asioita kannattaa tarkkailla ja mitä on hyvä ottaa huomioon.

Jos olet ostamassa tai harkitsemassa käytettyä W 204 -sarjan Mercedesin C-sarjalaista, kannattaa ehdottomasti lukea kiinnostava artikkeli Auto Bildin numerosta 1-2/2011. Nykyiset C-sarjalaiset ovat pikku hiljaa alkamassa yleistyä käytettyjen markkinoilla, sillä ensimmäiset leasing-sopimusten ovat päättyneet.

Kuten muistetaan, edeltäneen C-sarjan sukupolveen liittyi elektroniikkaongelmia, joiden myötä sarja pääsi keräämään huonoa mainetta. Esimerkiksi CAN-tietoväyläviat olivat tuiki tavallisia, ja niiden seurauksena ilmeni epämiellyttäviä tilanteita, joissa auto ei yksinkertaisesti suostunut käynnistymään tai esimerkiksi polttoainemittari osoitti nollaa.

Mielenkiintoisinta lienee, ovatko asetelmat nykypolvessa muuttuneet yhtään – vaiko aivan ratkaisevasti? Tämä asia sekä monta muuta olennaista, ostamiseen liittyvää seikkaa niin ajovaikutelmista kuin huomioon otettavista vikakohdista selviävät jutussa. Auto Bildin esimerkkiyksilöllä (vm. 2008) oli takanaan vasta reilut 111 000 km, joten tarkastelukohde oli parahiksi sisäänajettu.

Auto Bild