Ken Kapalowski rakensi oikean DeLorean-aikakoneauton – katso uskomaton video!

Jos olet nähnyt yhden tai kaikki kolme Paluu Tulevaisuuteen -elokuvaa, ja aikamatkustus kiehtoo, ei elokuvassa näkyvä DeLorean ole suinkaan ainoa lajissaan. Kanadalainen Ken Kapalowski halusi itselleen sellaisen, ja ryhtyi tuumasta toimeen. Katso uskomaton video.

Jos olet nähnyt yhden tai kaikki kolme Paluu Tulevaisuuteen -elokuvaa, ja aikamatkustus kiehtoo, ei elokuvassa näkyvä DeLorean ole suinkaan ainoa lajissaan. Kanadalainen Ken Kapalowski halusi itselleen sellaisen, ja ryhtyi tuumasta toimeen. Katso uskomaton video.

Ehkä muistat Marty McFlyn kuuluisat sanat:  - Hetkinen, Doc [Dr. Emmet Brown] – väitätkö rakentaneesi aikakoneen... DeLoreanista?"

Ken Kapalowski asensi omaan autoonsa jopa leffasta tutut virtauskondensaattorin sekä fuusiogeneraattorin. Kanadan Burlingtonissa asuva Kapalowski kertoo Paluu Tulevaisuuteen -fanien olevan aina yhtä innoissaan, nähdessään hänen 1981 DeLorean DMC-12 -autonsa, joka on tehty muistuttamaan täsmälleen leffan esikuvaansa. Sitä, joka siirtää Martyn vuoteen 1955 vuodesta 1985.

Kapalowski cruisaili autollaan myös USA:ssa, New York Cityssä, viiem vuonna juhlistaakseen alkuperäisen elokuvan 25-vuotispäivää.

– Ihan uskomatonta... ihmiset eivät pysy autoineen omilla kaistoillaan ja roikuuvat ulkona autojen ikkunoista kännykkäkamerat räpsien. Tai sitten he tööttäävät ihaillen ja nostavat peukalon pystyyn!"

31-vuotias Kapalowski on jäänyt pysyvästi vuoteen 1985. Filmin julkaisun aikaan – jolloin hän sen myös ensi kertaa näki – Kapalowski oli vasta 8-vuotias.

Rakentaja kertoo nähneensä sekä ykkösosan että molemmat jatko-osat yli 100 kertaa. Hän kertoo DeLoreanin hankinnan muodostuneen pakkomielteeksi, kun hän oivalsi, että sellaisen oikeasti pystyy ostamaan lähtökohdaksi.

– Sanoin jo 8-vuotiaana kaikille ostavani oikean DeLoreanin, kun täyttäisin 21 vuotta. Kaikki sanoivat, että 'älä unta näe'.

Kapalowskin DeLoreania valmistui vain noin 9 000 kappaletta vuosina 1981–82. Harrasteeseen on sisältynyt lukuisten 1960-luvun lentokone- ja helikopteriosien etsiminen ja asentaminen, jotta auto on saatu hullun tiedemiehen rakentaman auton näköiseksi. Omistajan mukaan se ei ole koskaan valmis.

Kapalowski muun muassa johtaa yhtä DeLorean -kerhoista ja hän on myös järjestänyt ensimmäisen Paluu Tulevaisuuteen -kokoontumisen Kaliforniassa. Auto on esiintynyt eri tapahtumisssa ja sen voimin on kerätty rajaa Martya näytelleen Michael J. Foxin Team Foxille sekä Michael J. Fox -säätiölle, joka toimii Parkinsonin taudin torjumiseksi.

Tilaisuuksissa on myös päässyt tapaamaan Foxin ja muita elokuvan tähtiä. Kapalowskille koitui mahdollisuus viettää muutamia päiviä elokuvan sankarien seurassa, ja se oli todella "cool"!

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva: Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=R4h6vPJsxYk