Kesäauton saa talviteloille kätevästi netissä!

Kesäauton liikennekäytöstäpoiston ja –oton voi tehdä nykyään vaivattomasti ja edullisesti Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin nettipalvelussa. Liikennekäytöstäpoiston ajalta ei peritä ajoneuvoveroa ja liikennevakuutuksestakin enintään yhtiökohtainen minimimaksu.

Kesäauton liikennekäytöstäpoiston ja –oton voi tehdä nykyään vaivattomasti ja edullisesti Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin nettipalvelussa. Liikennekäytöstäpoiston ajalta ei peritä ajoneuvoveroa ja liikennevakuutuksestakin enintään yhtiökohtainen minimimaksu. Elokuun aikana jo reilu kolmasosa poiston tekijöistä on valinnut asiointiin sähköisen vaihtoehdon.

Auton omistaja tai haltija voi tehdä liikennekäytöstäpoistoa ja -ottoa koskevan rekisteri-ilmoituksen kirjautumalla palveluun verkkopankkitunnuksillaan. Ilmoituksen tekemiseen tarvitaan lisäksi rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa (II. osa). Netissä ilmoituksen tekeminen maksaa 4,00 euroa. Sähköisen ilmoituksen voi toistaiseksi tehdä vain, jos auton omistajana tai haltijana on yksityishenkilö.

Ilmoituksen voi tehdä edelleen myös katsastustoimipaikalla tai omassa liikennevakuutusyhtiössä. Ilmoituksen tekemiseen tarvitaan rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa (II osa); vakuutusyhtiössä myös tekninen osa (I osa). Liitteettömän rekisteri-ilmoituksen hinta on 11,20 euroa.

Palvelu löytyy osoitteesta www.trafi.fi/sahkoisetpalvelut