Kia Optima Sportswagon saapuu Suomeen

Sportswagon on Optima-mallin farmariversio, joka on samalla Kian kaikkien aikojen ensimmäinen D-segmentin farmari. Sportswagon on saanut vaikutteensa vuonna 2015 Geneven autonäyttelyssä esitellystä Sportspace-konseptimallista. Optima Sportswagon tarjoaa upean muotoilun lisäksi korkealaatuiset sisätilat ja monikäyttöisen farmarin ominaisuudet.

Optima Sportswagon on varustettu älykkäällä teknologialla. Sportswagoniin tulee uusina ominaisuuksina Android Auto™ ja Apple CarPlay™ -järjestelmät, jotka mahdollistavat puhelimen sovellusten ja toimintojen käytön auton kosketusnäytön kautta. Sportswagoniin on saatavana 7- tai 8-tuumainen kosketusnäyttö Kian uusimalla navigointijärjestelmällä (AVN). Tom-Tom-palvelulla varustettu navigointijärjestelmä tarjoaa muun muassa reaaliaikaista liikennetietoa kuljettajalle.

Michael Cole (Chief Operating Officer, Kia Motors Europe) kertoo: ”Vuoden 2015 Sportspace-konsepti esitteli suuntaa, jonne halusimme Optiman seuraavaksi viedä. Uusi Sportswagon-malli tarjoaa tyyliä ja käytännöllisyyttä erinomaisesti vastaanotetun sedan-mallin rinnalla.”

Cole jatkaa: "Kyse on Kialle tärkeästä tuotteesta Euroopassa, ja se kasvattaa osuuttamme tässä erittäin tärkeässä segmentissä. Euroopassa kaksi kolmasosaa kaikesta D-segmentin myynnistä, ja kolme neljäsosaa yritysmyynnistä, tehdään farmareilla. Optima Sportswagonilla on tärkeä rooli uusien yksityis- ja yritysasiakkaiden houkuttamisessa merkin pariin.”

Optima Sportswagon on saatavilla bensiini- ja dieselmoottoreilla sekä 245-hevosmaisena GT-versiona, joka on Kian kaikkien aikojen tehokkain tuotantomalli Euroopan markkinoille. Optima Sportswagon on varustettu innovatiivisilla mukavuus- ja turvallisuusvarusteilla matkustajien turvallisuuden ja viihtyvyyden maksimoimiseksi.

Kia Optima Sportswagonin muotoilussa korostuu pitkä, sulavalinjainen ja dynaaminen profiili. Sportswagonin pituus (4855 mm) ja leveys (1860 mm) ovat samat kuin sedan-mallillla, mutta farmarimalli on 5 millimetriä korkeampi (1470 mm). Optima Sportswagon on keulasta täysin yhteneväinen sedan-mallin kanssa. Sportswagonin vahva hartialinja jatkuu takana kuitenkin pidemmälle muodostaen tyylikkäälle farmarille vaikuttavan ulkomuodon.

Täysin uusi Kia Optima Sportswagon tarjoaa ensiluokkaista sisätilojen mukavuutta. Sisätiloja hallitsee moderni, yhtenäiseksi muotoiltu ohjaamo. Laatuvaikutelmaa lisäävät korkealuokkaiset materiaalit. Sportswagon on saatavana useilla eri sisätilojen verhoiluvaihtoehdoilla.

Täysin uusi Kia Optima Sportswagon on varustettu useilla turvallisuutta parantavilla varusteilla. Näitä ovat mukautuva vakionopeudensäädin (SCC), automaattinen hätäjarrutus (AEB), kaistavahtijärjestelmä (LKAS), kaukovaloavustin (HBA), nopeusrajoitusmerkkien tunnistusjärjestelmä (SLIF), kuolleen kulman tunnistusjärjestelmä (BSD) ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCTA).

Optima Sportswagon on varustettu langattomalla matkapuhelimen laturilla, joka lataa puhelimen automaattisesti auton keskikonsolissa.

Sportswagoniin on saatavana myös elektronisesti säätyvä iskunvaimennus (ECS), joka mukautuu ajo-olosuhteisiin reaaliajassa ja muokkaa vaimennuksen ominaisuuksia ajettavuuden ja matkustusmukavuuden maksimoiseksi.

Täysin uusi Optima Sportswagon tarjoaa monikäyttöistä tilaa ollen yksi luokkansa käytännöllisimmistä autoista. Sportswagonin tavaratila on 552 litraa (VDA) – 42 litraa suurempi kuin Optima sedanin. Sportswagon on varustettu älykkäällä sähkötoimisella takaluukulla. Lisää käytettävyyttä tuo kolmessa osassa (40:20:40) kääntyvä takapenkki, joka mahdollistaa esimerkiksi suksien tai lumilautojen lastaamisen keskimmäisen istuimen läpi takapenkkiläisten istuessa yhä mukavasti.

Optima Sportswagonin voimanlähteinä ovat 1.7 CRDi -dieselmoottori (141 hv & 340 Nm) ja 2.0 CVVL -bensamoottori (163 hv & 196 Nm). GT-versio on varustettu 2.0 T-GDI -turbomoottorilla (245 hv / 353 Nm). Dieselmoottoriin on tarjolla Kian 7-vaihteinen DCT-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto, jonka CO2-päästö on 120 g/km.

Optima Sportswagonin hinnat alkavat 30 990 eurosta. Tarjolla on seitsemän eri varustetasoa: LX, EX, GT Line, Business Premium, Business Premium GT Line, Business Luxury ja Business Luxury GT Line.

Kia esittelee tulevana viikonloppuna Optima Sportswagonin rinnalla Optima Plug-in Hybrid ja Optima GT -mallit.

Optima Plug-in Hybrid on Kian uusi ladattava hybridiauto, jonka CO2-päästöt ovat 37 g/km ja toimintamatka sähköajossa 54 km. Optima Plug-in Hybridin voimalinja käyttää Kian nelisylinteristä 2.0 GDI -bensiinimoottoria ja 50 kW:n sähkömoottoria. Hybridijärjestelmän tuottama suurin teho on 205 hv ja vääntö 375 Nm. Optima Plug-in Hybridin hinnat alkavat 43 990 eurosta. Kyse on D-segmentin edullisimmasta ladattavasta hybridiautosta Suomessa. Kia tarjoaa 7 vuoden takuun.
Kia Optima GT on Optima-malliston urheilullinen keskushyökkääjä. Optima GT on varustettu 245-hevovoimaisella 2.0 T-GDI -bensaturbomoottorilla. Kyseessä on Kian kaikkien aikojen tehokkain tuotantomalli Euroopan markkinoille. Optima GT:n hinnat alkavat 49 990 eurosta.