Kia paljasti uudistuneen Ceed-mallin

Kia esittelee mallinimen kirjoitusasua myöten uudistuneen Ceed-mallinsa suurelle yleisölle maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä. Uuden 5-ovisen Ceedin ulkonäkö ei ole kuitenkaan enää salaisuus.

Kia Ceed
Uusi Ceed on sopusuhtaisen ja linjakkaan näköinen. Tiikerinkuonomaskia on levennetty.

3-ovinen Ceed – tai cee’d, kuten mallin nimi ennen kirjoitettiin – ei tule enää mallitarjontaan. Genevessä esitellään 5-ovisen hatchback-mallin lisäksi uusi Ceed-farmari. Todennäköisesti jo tämän vuoden aikana Ceed-mallistoon tulee näyttävän näköinen shooting brake -urheilufarkku. Lisäksi C-segmenttiin kuuluvasta Ceedistä on tulossa SUV-malli.

Kialla korostetaan korostamiseen asti sitä, että Ceed on suunniteltu ja valmistettu Euroopassa. Syksyllä Suomeen ehtivä kolmannen sukupolven Ceed on suunniteltu Saksassa Kian Euroopan muotoilukeskuksessa, ja se valmistetaan Kian Slovakian tehtaalla Zilinassa – samassa paikassa valmistetaan myös Kian Sportage- ja Venga-mallit.

– Ceed on ollut jo yli vuosikymmenen ajan Euroopan myyntimme kasvun tukipilari. Ceed on kehitetty alusta saakka täysin eurooppalaisille asiakkaille. Uusi Ceed tarjoaa urheilullisen ja tunnistettavan muotoilukielen sekä uusia innovatiivisia teknologioita mukavuuden, käytännöllisyyden ja turvallisuuden osalta. Uudet moottorit ja edelleen kehitetty jousitus takaavat vastaavasti dynaamisen ajotuntuman, kehui Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Michael Cole uutta Ceediä.

Kia Ceed
Taaksepäin kaartuva muotoilu viestii urheilullisuudesta. Merkittävä parannus on, että takavalot palavat huomiovalojen kanssa.

Matalampi ja leveämpi

Uusi Ceed on edeltäjäänsä matalampi (-23 mm) ja leveämpi (+20 mm). Auton akseliväli on pysynyt samana (431 cm), mutta etuylitys on lyhentynyt 20 millimetriä ja takaylitys pidentynyt 20 millimetrillä.

Uuden Ceedin tavaratila on kasvanut 15 litraa ja on nyt 395 litraa. Auton sisätilojen kerrotaan olevan nykymallia suuremmat esimerkiksi takamatkustajien hartialinjan ja etumatkustajien pääntilan osalta.

Kian mukaan uuden Ceedin taaksepäin kaartuva muotoilu viestii urheilullisuudesta. Korin suorat linjat korvaavat nykymallin pyöristetyt muodot. Uuden Ceedin maski on leventynyt, ja led-huomiovaloissa on ”jääpalamuotoilu”.

Sivuprofiililtaan terävät ja suorat linjat antavat uudelle Ceedille pitkän olemuksen. Kylkilinja on vahva, ja se kulkee entistä suorempana. Leventynyt C-pilari antaa uudelle Ceedille dynaamisempaa ilmettä.

Kia Ceed
Uudistuneen koelaudan keskellä on kelluva kosketusnäyttö.

Kojelauta uusiksi

Sisätilojen ergonomiaa ja laatua on parannettu lisäämällä pehmeiden materiaalien käyttöä. Tasot ja listat on viimeistelty metallisilla ja kromisilla yksityiskohdilla.

Kuljettajan suuntaan suoralinjaisen kojelaudan yläosaa hallitsee kelluva kosketusnäyttö, alaosaa ilmastoinnin ja muiden toimintojen ohjaimet.

Kolmesta bensiinimoottorista tärkeimmät ovat ahdetut 1,0 T-GDI (120 hv) ja uusi 1,4 T-GDI (140 hv). Tarjolla on myös 1,4 litran vapaastihengittävä (100 hv).

Uusi 1,6-litrainen U3-dieselmoottori on suunniteltu alittamaan reilusti jopa tiukat Euro 6d TEMP -päästönormit. Dieselin tehovaihtoehdot ovat 115 ja 136 hevosvoimaa ja vääntö 280 Nm. Manuaalivaihteisto on 6-portainen, ja 1,4 T-GDi:n ja 1,6 CRDi:n yhteyteen saa 7-portaisen kaksoiskytkinautomaatin.