Kiinalainen automerkki Great Wall etuajassa Suomeen?

Kiinalainen autonvalmistaja Great Wall, jolla on jo Pohjoismaiden pääkonttori Ruotsissa, on avannut ensimmäisenä kiinalaismerkkinä autotehtaan Euroopan Unionin rajojen sisällä. Great Wallin tehdas sijaitsee Pohjois-Bulgariassa, lähellä Lovetshin kaupunkia ja tehtaan vihki käyttöön maan hallituksen päällikkö, Boiko Borissov.

Kiinalainen autonvalmistaja Great Wall, jolla on jo Pohjoismaiden pääkonttori Ruotsissa, on avannut ensimmäisenä kiinalaismerkkinä autotehtaan Euroopan Unionin rajojen sisällä.

Great Wallin tehdas sijaitsee Pohjois-Bulgariassa, lähellä Lovetshin kaupunkia. Tehtaan vihki käyttöön maan hallituksen päällikkö, Boiko Borissov.

Tehtaan pinta-ala on 500 000 neliömetriä ja siellä työskentelee alkuvaiheessa 120 henkilöä. Aluksi autoja valmistuu vuodessa 4 000 kappaletta, koska komponentit tuotetaan Kiinasta.

Sitä mukaa kuin myynti Euroopassa virkistyy, aiotaan henkilökunnan määrää kasvattaa kahteen tuhanteen.

Bulgaria valikoitui muun muassa työvoimakustannusten alhaisuuden takia. Lisäksi Bulgarian verotuskohtelu on keskimääräistä kohtuullisempaa.

Kiinalaiset tähyävät pitkällä tähtäimellä Länsi-Euroopan ja USA:n valloitukseen. Esimerkiksi Geely hankki Volvon, saadakseen sen myötä pitkälle kehittynyttä teknologiaa.

 

Teksti: Auto Bild

Kuvat: J. Peltonen