Kiinalaiset turistit autoilemassa omatoimisesti Pohjois-Koreassa – katso outo video!

Maailman suljetuin maa, Pohjois-Korea, on avannut ensi kertaa porttinsa kiinalaisille autoturisteille. Kiinalaiset saavat ensi kertaa ajella itse autolla ympäri Pohjois-Koreaa. Kiina on Pohjois-Korean käytännössä ainoa tuki.

Jo kesällä on sattunut jotakin ennen kuulumatonta, josta ei ole kantautunut tietoa. Maailman suljetuin maa, Pohjois-Korea, jonne ei kukaan ole päässyt autolla, on avannut ensi kertaa kokeellisesti porttinsa kiinalaisille autoturisteille.  Kiinalaiset saivat ensi kertaa ajella itse autolla ympäri Pohjois-Koreaa.

Yllättävä käänne johtuu siitä, että Kiina on Pohjois-Korean käytännössä ainoa tuki. Kyseessä on luonnollisesti pelkkä propagandatemppu, mutta se saattaa tuurilla – hyvin pitkällä aikavälillä – valmistella maata kohti demokratian alkuaskeleita.

Ensimmäisellä autokierroksella viime kesäkuussa noin 100 kiinalaista turistia matkusteli pitkin Pohjois-Koreaa, 24 auton saattueessa.

He majoittuivat varta vasten valmistelluissa kohteissa kolmipäiväisen matkansa aikana. Uutisen mukaan "heillä oli tilaisuus maistella herkullisia pohjoiskorealaisen keittiön antimia". Maassa vallitsee kuitenkin ankara ruokapula ja miljoonat ovat kuolleet nälkään. Uusimpien tietojen valossa mikään ei tule muuttumaan, joten avautumista saadaan edelleen odottaa.

 

 

Teksti: J. Peltonen

http://www.youtube.com/watch?v=-ZF3HwACYuM