Klassikkoautoja katsomaan: Lahden Classic Motor Show on pian ovella

Lahden Classic Motorshowssa juhlistetaan muun muassa 50 vuotta täyttävää Ford Mustangia. Näyttely järjestetään 3.–4. toukokuuta.

Jope Ruonansuun 1973-mallinen, huippuentisöity Ford Mustang Convertible 351 huutokaupataan Lahden Classic Motor Showssa.

Tiesit varmaan, että ensimmäinen Ford Mustang esiteltiin merkin virallisen kirjanpidon mukaan New Yorkin maailmannäyttelyssä 17.4.1964.

Siksi orikin erikoista, että jo viisi päivää ennen tätä maailman ensiesittelyä, Mustang oli esillä - Suomessa! Nimittäin Jyväskylässä, ARE Oy:n autonäyttelyssä 12.4.1964.

- Olemme selvittäneet tätä aikataulua monelta kantilta ja kyllä se eittämättä siltä näyttää että syystä tai toisesta Mustang näki päivänvalon Suomessa jo ennen virallista ensiesittelyä, kertoo Ford Mustang Owners Clubin Marko Niskanen.
 
Suomen merkkikerho juhlistaa legendaarisen automallin viisikymppisiä tänä vuonna kahdessa päätapahtumassa.

Classic Motorshow Lahdessa on päänäyttely ja toinen suurempi juhlatapahtuma on perinteinen Fun Run -ajo, joka tänä vuonna suuntautuu tietysti Jyväskylään.
 
Classic Motorshown osastoon kerho panostaa tosissaan.

- Esillä on kunkin vuosikymmenen halutuin Mustang -malli, siis kaikkiaan viisi yksilöä. Kaikki ovat avomalleja, kertoo Niskanen.

- Jokaisen mallin oheen kokoamme pienen esittelyn joka kertoo mitä juuri tämä malli merkitsi Mustangin historiassa.

Jos hieno Mustang-kokoelma kerhon osastolla vie mennessään, ei hätää. Näyttelyn yhteydessä on myös mahdollisuus ostaa oma ”poni” – klassikkoajoneuvojen huutokaupassa on huudettavissa vuosimallin 1973 Ford Mustang Convertible.

Sen on asettanut myyntiin nykyinen omistajansa, ajoneuvoharrastaja Jope Ruonansuu.