Auto Bildin koeajossa Hyundai i20 Classic: Ei tunnu perusversiolta

Joskus lähtötason versiot ovat tylsiä. Lähtötasoinen i20 taas tuntuu ehkä yllättäen heti sellaiselta, ettei enempiä lisävarusteita varsinaisesti jää kaipaamaan.

 

Hyundai i20:n perusversio jättää kokonaisuutena miellyttävän kuvan. Halogeenivalojen teho ei kuitenkaan vakuuta.
Alustan jämäkkyys on sopiva ja sähköisesti tehostetun ohjauksen tuntuma riittävän tarkka. Alumiinivanteet ovat lisävaruste.
1,2-litrainen 75-hevosvoimainen on mukava käyttömoottori, mutta kovin reipasta suorituskykyä se ei tarjoa. Ohitukset vaativat ennakointia.
Halogeenivalojen teho on heikohko sekä lähi- että kaukovaloin.

Perusmalli Classicin varustelu on täysin riittävä arkiseen ajoon. Joku varmaan pohtii nyt, että onko perusmallin hankkimisessa mitään ideaa? On kyllä, ja tässä hintaluokassa monellakin tavalla.

Pykälää pienemmän luokan autoihin nähden Hyundai i20 (14 990 e) on nimittäin ajotuntumiltaan ja sisätiloiltaan aivan ratkaisevasti isomman oloinen verrattuna vaikkapa litraisella kolmisylinterisellä toteutettuun i10 Comfort -versioon (13 990 e). Tietenkin tässä puhutaan perhekohtaisista tila- ja makukysymyksistä.

Onko perusmallissa oikeasti ideaa?

Jatketaan i20:n sisätilojen tarkastelua ja aloitetaan perusluonteisesta kangasverhoilusta: se ei näytä suoranaisen halvalta ja vaikuttaa kestävältä. Etuistuimien muotoilu on onnistunut myös pitkäselkäiselle kuljettajalle. Miinusta rapsahtaa sitten etuturvavöiden korkeussäädön puuttumisesta.

Etuistuimien sivutuki ja muoto sopivat myös pitkäselkäiselle kuljettajalle.
Takaistuimella riittää kunnolla polvitilaa pitkäjalkaisellekin matkustajalle. Tämä kuitenkin edellyttää, ettei etuistuimia säädetä aivan rajoittimiin.
Perusmalli ei ole aivan ”perus”, sillä mukana ovat muun muassa lämmitetty nahkaratti sekä manuaali-ilmastointi. Vakionopeudensäädin on vasta seuraavan varustetason heiniä.
Tavaratilaa saadaan maksimissaan 1017 litraa, mutta takaselkänojat eivät taitu tasapinnaksi.

Matkustamossa nautitaan kätevästä manuaali-ilmastoinnista, joka riittää mielestämme erinomaisesti. Vastaavasti viileällä säällä on iloa ohjauspyörän lämmityksestä.

Ajotietokoneen näyttö sijaitsee nopealukuisten päänäyttöjen keskellä. Mainittuun nahkakehäiseen ohjauspyörään ei liity muita painikkeita kuin pelkät Reset- sekä ajotietokoneen painike – vanhan koulukunnan perusratti on nykyautossa melkeinpä epätodellinen näky, mutta muuta ei tässä kohdin oikeastaan kaipaakaan.

Tasaisen matkan taittaja

Ketterä Hyundai i20 Classic viihtyy yhtä lailla kaupungin kadunkulmissa kuin maantieajossa. Sen alustatuntuma ja ohjauksen keskialue ovat väsyttämättömän onnistuneet, mutta miinuksena rengasmelu kohoaa suhteellisen korkeaksi. Myös ajovaloteho osoittautuu korkeintaan tyydyttäväksi niin lähi- kuin kaukovaloilla.

Nelisylinterinen moottori edustaa 75-hevosvoimaisena ja 13,6 sekunnin kiihtyvyyksineen asiallista käyttötasoa. Se sopii 122 Nm maksimivääntöineen tasaiseen matkanopeuteen, jossa se palvelee ihan hienosti. Viisiportainen manuaalivaihteisto toimii sutjakkaasti, ja vaikka kytkimen liikerata on lyhyt, kytkin toimii silti miellyttävästi.

Juuri tällainen perusversion kuuluukin olla: i20 Classic on tiloiltaan sopivan avara ja riittävän varusteltu siten, ettei ainakaan koeajajalle jäänyt lainkaan hinnat alkaen -tunnelmaa. Uuden i20-mallin ajomukavuus on omaa luokkaansa etenkin luokkaa pienempiin verrattuna.

Teksti ja kuvat Juha Peltonen

 

Hyundai i20 Classic

Moottori R4, bensiini, 1248 cm³,

55,2 kW (75 hv)/6000 r/min,

122 Nm/4000 r/min,

Suorituskyky 0–100 km/h 13,6 s,

huippunopeus 170 km/h

Kulutus 4,8 l/100 km 95E

CO2-päästöt 112 g/km

Voimansiirto M5, etuveto

Mitat p 4035, l 1734, k 1474 mm,

akseliväli 2570 mm, omamassa 1055 kg, tavaratila 301–1017 l, tankki 50 l

Hinta 14 990 euroa

****

 

Miellyttää

Tilankäyttö

Tähän autoon mahtuu jo mukavasti. Se on itseään isomman oloinen.

Ärsyttää

Rengasmelu

Nousee karkealla asvaltilla korkeaksi.

Yllättää

Varustelu

Perusmalli ei jätä riisuttua mielikuvaa.

 

Yhteenveto

Hyundai i20 Classic tuntuu erittäin pätevältä autolta, joka tuntuu maantiellä itseään kookkaammalta. Tämän perusversion ohjauspyörän takana viihtyy.