Kojelauta kuin suihkuhävittäjästä – ehkä pian tuotantoon

Honda esittelee Tokion autonäyttelyssä huhutun uuden avoautonsa, jonka mallinimi on S660 Concept. Kyseessä on siis vasta muotoilututkielma.

Tehdas ei toistaiseksi kerro autosta juurikaan tarkempia yksityiskohtia. Mallinimi viittaa joka tapauksessa moottorin iskutilavuuteen, sillä se ei saa japanilaisissa niin kutsutuissa Kei-Car'eissa ylittää rajaa 660 kuutiosenttimetriä.

Tuon iskutilavuusrajan ylittäminen merkitsee Japanissa merkittävästi lisää veroja.  

Näyttävän S660-avoauton kolmisylinterisen moottorin voi arvata turboahdetuksi, mutta tehoja voi toistaiseksi vain arvailla.

Yhtenä Kei-Car'in reunaehdoista on myös ulkopituus, joka ei saa ylittää 3400 mm.

Honda S660 Concept näyttää vauhdikkaalta samantyylisine ajo- ja takavaloineen. Myös kaksi kolmiomaista pakoputkea luovat lisää sporttitunnelmaa.

Istuimissa on kaksiväriverhoilu ja integroidut pääntuet, mutta erityisen näyttävän ja jännittävän piirteen antaa kojelauta futuristisine toteutuksineen. Se tuo mieleen lähinnä suihkuhävittäjän.

Hondalla ei haluta vielä tässä vaiheessa spekuloida S660 Conceptin mahdollista tuotantoon tulemista, mutta aiheesta on annettu jo niin vahvoja ennakkoviitteitä, että myyntiin tuleminen lienee ajan kysymys.