Kolme kuumaa autoharvinaisuutta huutokaupataan pian

Chubb Insurance Concours d’Elegance -tapahtuma avaa ovensa 1. syyskuuta Blenheimin palatsissa, Iso-Britanniassa. Huutokaupassa on esillä 65 harvinaista ja mielenkiintoista autoa ja moottoripyörää.

Tätä Pininfarinan korittamaa 1954 Maserati A6 GCS Berlinettaa valmistettiin vain neljä kappaletta.

Poimimme seasta kolme kiinnostavaa yksilöä. Ensinnäkin tarjolla on Pininfarinan korittama 1954 Maserati A6 GCS Berlinetta – kyseessä on numero kolmonen kaikkiaan neljästä valmistetusta ja ainoa yksilö, joka on enää jäljellä täysin alkuperäisessä kuosissa.

Autoyksilö oli esillä vuoden 1954 Pariisin autonäyttelyssä ja sillä osallistuttiin vuoden 1955 Mille Miglia -maantiekisaan Italiassa. Autolle myönnettiin vuoden 2016 arvostetussa Villa d’Esten tapahtuman Concorso d’Eleganzassa Best of Show -palkinto.

1971 Ferrari 365 GTS/4 Daytona Spider. Yksilö on ollut muun muassa amerikkalaisen Ferrari-dealerin, Luigi Chinettin omistuksessa.

Toinen erikoisuus on 1957-mallinen BMW 507 Roadster, joka on BMW UK:n omistuksessa. Upeasti entisöidyssä autoyksilössä on pyritty mahdollisimman tarkasti säilyttämään kaikki alkuperäiset ominaisuudet, mukaan lukien alkuperäinen hardtop-katto, joka jouduttiin metsästämään suurella vaivalla. Tämä oli erityisen välttämätöntä siksi, että kaikki hardtop-katot valmistettiin 507-malleihin autokohtaisesti käsityönä.

1957 BMW 507 Roadsterissa on V8-tekniikkaa.

Kolmas tärppi on 1971 Ferrari 365 GTS/4 Daytona Spider, jollaisia näkee erittäin harvoin julkisuudessa. Näin siksi, että ainoastaan kymmenen prosenttia kaikista V12-moottorisista Ferrari 365 Daytona Spidereista poistui Maranellon porttien sisäpuolelta Spider-muunnoksina.

Daytona Spider on yksi kahdeksastatoista Eurooppa-varusteisesta vasemmalta ohjattavasta yksilöstä ja se toimitettiin uutena Italiaan. Se vietti kuitenkin huomattavan osan aikaa Yhdysvalloissa johtuen siitä, että se myytiin pohjoisamerikkalaisella kilpatallin perustajalle ja Ferrari-piirimyyjälle, Luigi Chinettille.

Sittemmin auto kuului Nathaniel Rotschildin kokoelmaan Sveitsissä ja viime ajat se on viettänyt Fica Frio -kokoelmassa.