Kombat T-98: Venäjän Humvee on täynnä yllätyksiä! KATSO VIDEO!

Vanha nelosdiesel ja neliportainen manuaali ovat kova sana? Väärin! Kombat voi olla Hummerin venäläinen kilpailija, mutta se on tosiasiassa lähempää sukua Hummerille kuin arvaisikaan. Tekniikkana on Vortecin ja Allisonin kovaan käyttöön luotua materiaalia, mutta Kombat sisältää muitakin llätysmomentteja!

Vaikka Kombat onkin venäläistä valmistetta, se on lähisukua maailmankuululle Hummerille. Mallia valmistaa Kombat Armouring -yhtiö Pietarissa ja auto lukeutuu maailman nopeimpien panssaroitujen ajoneuvojen joukkoon. Suojaustasoksi saa kaikkea välillä alkaen perus-B2:sta aina korkeimpaan B7:ään, joten suojausta löytyy 12,7 mm luodeista haulikoihin, miinoihin ja muihin räjähteisiin.

Versioita on lähtökohtaisesti kaksi, joista kummassakin murisee tekniikkana GM:n 8,1-litrainen Vortec 8100 V8. Siitä otetaan pitkäkestoisuutta silmällä pitäen 340 hv/4200 r/min ja vääntöä saadaan 617 Nm/3200 r/min. Vaihteistona toimii viisivaihteinen Allison 1000 -automaatti. Jakovaihteistona on Autotrac. Polttoainesäiliön 140 litran tilavuus antaa toimintasädettä.

Toisena moottorivaihtoehtona on GM Duramax -turbodiesel, jonka 300 hv saavutetaan 3100 kierroksella. Maksimiväännöksi ilmoitetaan 705 Nm/1800 r/min.

Korimalleiksi saa lyhyemmän Hardtopin (akseliväli 3400 mm) tai pitemmän Station Wagonin (akseliväli 3500 mm). Maavaraksi kerrotaan 300 mm. Kori on itsekantavaa tyyppiä. Aivan kuten Hummereissa, Kombatin VIP-versioiden lisäksi valmistetaan "käyttökärry-muunnoksia" ankariin kenttäoperaatiohiin.

Erillisjousituksen komponentit ovat General Motorsin Heavy Duty -osia, joten auto no tehty kovaan maastokäyttöön, ja koska Kombatille luvataan huipuiksi 178 km/h, auto on tehtaan mukaan tällä hetkellä huippunopeudeltaan maailman nopein maastoajoneuvo.

Monipuoliseen ja ylelliseen varustukseen kuuluvat nahkan ja jalopuun siimeksessä esimerkiksi GPS sekä DVD-laitteisto. Kojelauta on peräisin Chevrolet Suburbanista.

Tuliluikkujakin autosta löytyy, vieläpä huomattavasti: kiinteäasenteisen 23 mm automaattitykin lisäksi 14,5 mm ja 12,7 mm konekiväärit, 55 mm kompakti ja kaukokäyttöinen savukranaattien laukaisujärjestelmä sekä 7,62 mm AKM-rynnäkkökivääri.

VIP-versioita on myyty Venäjän lisäksi USA:han, Meksikoon, Viroon, Saudi-Arabiaan ja Arabiemiraatteihin.

Katso videolta, millainen Kombat on!

http://www.youtube.com/watch?v=tEOvec5VbBw