Koroistentien omaa tuotantoa oleva auto – hämmästyttävää

Qoros on uusi yksityinen automerkki, jonka päämaja sijaitsee manner-Kiinassa. Ensimmäinen Qoros-malli C11-sedan suunnataan "arvostelukykyisille nuorille ostajille Kiinassa ja Euroopassa", nähdään keväällä Genèven autonäyttelyssä. Tässä hieman lisätietoa syyskuun uutiseemme.

Merkki tulee oman ilmoituksensa mukaan panostamaan tiiviiseen tiimityöskentelyyn, ja yhtiöön on rekrytoitu suuri määrä asiantuntijoita sekä autoalalta että sen ulkopuolelta.

Qorosin alihankkijoiksi mainitaan esimerkiksi Magna Steyr, TRW, Continental, Bosch, Valeo, Microsoft ja Iconmobile, jotka johtavat "kehittyneiden moduulirakenteiden suunnittelua". Se mahdollistaa eri mallien ja muunnelmien nopean tuotantoon saattamisen, mukaan lukien hybridi- ja sähköautoversiot.

Qoros lupaa julkistavansa uuden malliversion uskomattoman nopeasyklisesti – lähes puolen vuoden välein. On kuitenkin vaikea nähdä, miten niin tiheä tahti onnistuisi pitkällä aikavälillä.

Ensimmäisenä myyntiin tulevan kompaktin neliovisen C11-sedanin suunnittelusta vastaa design-osaston johtaja Gert Volker Hildebrand. Muotokielen kerrotaan noudattelevan tämän päivän eurooppalaista makusuuntausta.

Sisätilojen luvataan olevan luokkaansa suuremmat. Kaikkien Qoros-mallien ilmoitetaan täyttävän kansainväliset kolariturvallisuus-, laatu- ja ympäristövaatimukset ja pyrkimyksenä on saavuttaa korkeimmat tähdet EuroNCAP-törmäystesteissä.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva: tehdas