Nyt löytyi kovan luokan taksi: Mittarissa jo yli 1,3 miljoonaa ajokilometriä!

Saksalainen Marco Bialk hankki itselleen taksin, jolla on ajettu tähän mennessä enemmän kuin 1,3 miljoonaa kilometriä. Eikä siinä kaikki: Mercedes-Benz -yksilön historia on tarkasti dokumentoitu!

Mercedes-Benz 200 D:n matkamittarin lukema oli kuvaushetkellä tarkalleen 1 337 952 km. Useimmat Youngtimer-harrastajat lämpenevät vain huomattavasti vähäisemmille kilometrimäärille, mutta saksalainen Marco Bialk (49) on toista mieltä:

"Hankin itselleni Mercedes-taksin nimenomaan siinä olevan ajan patinan vuoksi!" Ja tietenkin lisäksi siksi, että autossa on täydellinen taustahistoria.

Yksi ensimmäisistä W 124 -yksilöistä

Kyseinen taksiyksilö otettiin alkujaan käyttöön 27. lokakuuta 1989 ja se lukeutuu ensimmäisiin W 124 -sarjan autoihin, joissa ei ollut kylkien kumilistoja. Mercedes-Benz esitteli mallin Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa 1989.

Mallin piirsi sen aikainen Mercedes-Benzin pääsuunnittelija Bruno Sacco (nykyisin 84-vuotias). Tässä 200 D:ssä oli kuljettajana jatkuvasti isäntä, taksiyrittäjä Wolfgang O., eikä ikinä välinpitämätön taksirenki. Wolfgang O. hankki yksilön vähän käytettynä tammikuussa 1993. Automekaanikoksi kouluttautunut Wolfgang O. arvosti myös vanhoja autoja antoi verhoilla siniset istuimet uudelleen istuinverhoilijalla.

Taksi-isäntä Wolfgang O. suoritti taksi-Mersuun huollot aina 10 000 kilometrin välein. Ensimmäisellä 75-hevosvoimaisella esikammiodieselillä ajettiin hieman yli miljoona kilometriä, minkä jälkeen 200 D on liikkunut 72-hevosvoimaisen 190 D -moottorin voimin.
Nelinopeuksinen automaattivaihteisto on ollut kuvioissa huhtikuusta 1990, sillä se vaihdettiin Mercedes-huollossa takuuna jo kilometrilukemalla 15 181 km.

Mercedes-Benz 200 D on seissyt kaikki vuodet ulkosalla, mutta siitä huolimatta paneelien reunoissa on vain vähän ruostetta. Lattia oli kuitenkin monin paikoin puhki ruostunut hetkellä, jolloin Marco Bialk osti taksin vain 300:lla eurolla.

Seuraavaksi autoon suoritettiin hitsaustöitä 1 700 eurolla. Nykyisin 82-vuotias alkuperäinen omistaja pitää järjettömänä, että Bialk haluaa pitää vanhan diesel-Mersun ilman, että ajaa sillä asiakkaita, mutta Bialkille tämä autoyksilö on ilman muuta ”kulttuurikohde".