Kultaisen 80-luvun autot: muistatko Citroën CX:n? Katso video!

Herra nimeltä Robert Opron vastasi CX:n lentävistä linjoista sekä teräväpiirteisestä, Kamm-tyyppisestä perän muotoilusta. Malli oli DS:n seuraaja, sen valmistus alkoi 1974, mutta jatkui koko 1980-luvun, aina vuoteen 1991. Jakso oli siten epätavallisen pitkä.

Herra nimeltä Robert Opron vastasi CX:n lentävistä linjoista sekä teräväpiirteisestä, Kamm-tyyppisestä perän muotoilusta. Malli oli DS:n seuraaja, sen valmistus alkoi 1974, mutta jatkui koko 1980-luvun, aina vuoteen 1991.  Jakso oli siten epätavallisen pitkä. CX:n korvasi puolestaan XM.

CX:lle olivat luonteenomaista kaasu-nestejousitus ja automaattinen maavaran säätö, ajonopeuden mukaan muuntuva DIRAVI-ohjaustehostin, joka esiteltiin jo SM-mallissa,  sekä omintakeinen kojelautasuunnittelu. Jousitus kiinnittyi apurunkoihin.

Moottoreina oli 2.0-, 2,2-, 2,3- ja 2,4-litraisia bensiininelikoita sekä 2,5-litrainen nelosdiesel. Vaihteistoiksi tarjottiin eri aikoina 4- ja 5-portaista automaattia, 5-portaista manuaalia sekä 5-portaista puoliautomaattia.

Korimalleina olivat viisiovinen normaali- ja pitkäakselivälisenä, sekä kuvassa esiintyvä farmariversio.

 

Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=kdT9oURGtTc