Kummitus autoliikkeessä? Menehtyneen F1-kuljettajan kilpuri saa ihmiset pelkäämään

Ayrton Sennan entinen Toleman-Hart Formula ykkönen aiheuttaa pelonsekaisia tunteita Prindiville’sin automyymälässä, Lontoossa.

Ayrton Sennan entisen F1-auton luona kummittelee, kertoo lontoolaisen myyntiliikkeen omistaja.​
Ayrton Sennan entisen F1-auton luona kummittelee, kertoo lontoolaisen myyntiliikkeen omistaja.​

“En usko paranormaaleihin ilmiöihin”, tunnustaa Prindiville-liikkeen perustaja, Alex Prindiville, “mutta aina välillä kun olen töissä täällä Lontoon liikkeessä myöhään illalla, tunnen jonkun olevan läsnä. Liikehuoneiston ilmapiiri muuttuu toisenlaiseksi kuin yleensä.

“Ilmiö alkoi vasta, kun hankimme liikkeeseen Ayrton Sennan aiemmin ajaman Toleman-Hart F1 -kilpurin, jota myymme auton omistajien puolesta. Kyseessä ei ehkä ole täysin kummitusmainen tunne, mutta yhtä kaikki auton luona minulla on aina tunne, etten ole paikalla yksin. Ehkä niskakarvat nousevat kuitenkin pystyyn vain autoyksilön huikean historian takia?

Sennan kilpuri heltiää noin 1 397 000 eurolla. Kummitus ei sisälly hintaan.​
Sennan kilpuri heltiää noin 1 397 000 eurolla. Kummitus ei sisälly hintaan.​

Sennan entinen Toleman-Hart TG184-2 on tällä hetkellä myytävänä Prindivillen tiloissa tasan miljoonalla punnalla eli noin 1 397 000 eurolla. Auton tarkka historia on tiedossa ja kyseessä on todellakin yksilö, jolla Ayrton Senna lähestulkoon voitti aloituskaudellaan 1984 Monacon GP:n huolimatta siitä, että hän starttasi ruudusta 13.

Monacon GP:ssä vallitsi vuonna 1984 niin rankka kaatosade, että katurata ui vedessä. Toleman-Hart oli hyvä kilpuri, mutta sitä vastaan oli vielä kovempaa kalustoa – sellaisia nimiä, kuten McLaren, Ferrari, Lotus, Renault, Williams, Brabham, Ligier ja muita. Nouseva kyky Senna jahtasi tuossa kisassa sen ajan kovimpia nimiä, kuten esimerkiksi Prostia, Laudaa, Mansellia, Piquet’tä’, Arnouxia, Tambayta ja Rosbergia.

Autoa pääsee tarkastelemaan sopimuksesta Prindivillen Lontoon myyntihuoneistossa.