Kummitus-Lotus ajaa ilman kuljettajaa – katso video!

Lotus Elise muutettiin robottitoimiseksi autoksi, joka ajaa täysin automaattisesti pitkin katuja. Katso videolta, miten kummitusmaisesti Lotus luovii. Alun pitäen automatiikkaan liittyvät komponentit kehitettiin sotilaskäyttöön, jotta sotilasajoneuvoissa ei joka paikassa tarvittaisi kuljettajaa.

Lotus Elise -urheiluauto muutettiin Yhdysvalloissa kokeellisesti robottitoimiseksi autoksi, joka kykenee ajamaan täysin automaattisesti pitkin katuja. Se suoriutuu näppärästi kaikesta navigaattorin avulla, ottaa tiukkojakin mutkia leikiten ja tottelee kaikkia liikennemääräyksiä – täysin ilman kuljettajaa.

Vaikkei Elise mittalaitteineen olekaan mikään Concours d'Élégance -kauneuskisan voittaja, se herättää suurta mielenkiintoa tulevaisuuden ratkaisuista. Vastaavia on esimerkiksi GM:llä ja Toyotalla.

Katso videolta, miten kummitusmaisesti Lotus luovii. Alun pitäen automatiikkaan liittyvät komponentit kehitettiin puhtaasti sotilaskäyttöön, jotta määrätyissä sotilasajoneuvoissa ei kaikin paikoin tarvittaisi kuljettajaa. Se voi säästää ihmishenkiä taistelukentällä.

 

Teksti: J. Peltonen

 

http://www.youtube.com/watch?v=yDVLUiJfpPw