Kuolemanjälkeinen erikoismalli pysäyttää

Ferrari ja Pininfarinan koripaja ovat tehneet yhteistyötä jo 60 vuoden ajan. Yhteistyön kantavana voimana oli Ferrarin mukaan Sergio Farina, yhtiön perustajan Battistan poika.

Sergio näyttää erilaiselta verrattuna esikuvaansa Ferrari 458 Spideriin.

Ferrari haluaa osoittaa kunnioitusta vuonna 2012 kuolleelle Sergiolle kuolemanjälkeisesti, julkistamalla hänen nimelleen omistetun erikoismallin, joka juhlistaa Pininfarinan ja Ferrarin 60-vuotista yhteistyötä.

Ferrari Sergio perustuu Ferrari 458 Spideriin ja sen voimanlähteenä on 4,5-litrainen V8.

Se kehittää 458 Speciale A:n tapaan huomattavat 605 hevosvoimaa. Erikoisinta on kuitenkin vähäinen kuuden kappaleen valmistusmäärä.

Ensimmäinen Sergio toimitetaan Arabiemiraattien Abu Dhabiin SBH Royal Auto Galleryyn.

Ferrarin mukaan muotoilussa voi havaita viitteitä tyypillisiin 1960- ja 70-luvun Pininfarinan piirtämien Ferrarien designiin.

Sitä paitsi erikoisuutta luovat Sergion taotut kevytmetallivanteet, jotka on sisäpinnoiltaan maalattu kullanvärisiksi.

Kuitenkin silmiinpistävin piirre lienee musta turvakaari. Myös keula ja perä ovat omintakeiset, eivätkä juurikaan muistuta Ferrari 458 Italiaa.

Etumatkustajan edessä kojelaudassa olevassa laatassa lukee "Sergio".

Kaikki kuusi Sergiota yksilöitiin yhteistyössä niiden tulevien omistajien kanssa, joten yksikään niistä tuskin muistuttaa toisiaan.

Ferrari ei ryhdy kommentoimaan Sergion hintatasoa, koska sillä ei näissä hintaluokissa oikeastaan ole mitään merkitystä.