Kuuma kysymys: kenestä Marchionnen seuraaja Fiat Chryslerille?

Fiat Chryslerin nykyinen pääjohtaja Sergio Marchionne (61) paljasti, ettei hän aio luopua tehtävästään ainakaan ennen vuotta 2018, mutta jossain vaiheessa hänelle on valittava seuraaja.

Kuka luotsaa Fiat Chrysleria Sergio Marchionnen jälkeen?

Marchionnen on tarkoitus viedä läpi yhtiön nykyinen viisivuotissuunnitelma. Asiasta raportoi Automotive News -verkkolehti.

Ilmassa on kuitenkin viitteitä siitä, kenestä tulisi Marchionnen seuraaja. Tässä muutamia keskeisen potentiaalisia henkilöitä:
 
Reid Bigland (Dodge Ramin Yhdysvaltain ja Kanadan johtaja) on esiintynyt lavalla Marchionnen esitelmien yhteydessä. Bigland kutsuttiin suuressa tilaisuudessa odottamatta lavalle selvittämään avainkohtia sijoittajille, jossa tämä onnistui moitteettomasti.

Mike Manley (Jeepin ja Fiat Chryslerin Aasian-Tyynenmeren toimintojen johtaja): yhdellekään toiselle yhtiön johtajalle ei Marchionnen lisäksi ole annettu yhtä laajaa vastuuta yhtiön tulevaisuudesta, eikä yksikään toinen ole näytellyt yhtä merkittävää osaa yhtiön viimeaikaisessa menestyksessä. Manley on työmyyrä, jonka toimintatavat muistuttavat monessa Marchionnen mallia.

Richard Palmer (rahoitusjohtaja): kivenkova vastapaino Marchionnen toisinaan tunnepitoisille ratkaisuille. Palmer toimii kirstunvartijana ja hän on käsitellyt Marchionnen vaatmukset selkeästi ja helponlaisesti.

Alfredo Altavilla (liiketoiminnan kehitysjohtaja ja yhtiön Euroopan/Lähi-idän/Afrikan toimintojen johtaja): Altavillaa pidetään Marchionnen pitkäaikaisena luottomiehenä, hengenheimolaisena sekä oppipoikana. Ei epäilystäkään, etteikö Altavillalla olisi kykyä nousta salamannopeasti kehään, mikäli tilanne niin edellyttäsi. Altavilla sai harteilleen kaikkein vaikeimman tehtvän: yhtiön toimintojen selkiyttämisen Euroopan markkinoilla.