Kuuma vinkki: säästä tuhansia euroja kesäauton hankinnassa!

Viimeistään kesän ja helteiden saavuttua kevätkaudella kytenyt autokuume puhkeaa monilla täyteen hehkuunsa. Jos mielessä polttaa ajatus vaikkapa kesäauton hankkimisesta, voi näiden neuvojen avulla säästää satoja, jopa tuhansia euroja. Siksi tämä uutinen kannattaa ilman muuta lukea tarkasti!

Viimeistään kesän ja helteiden saavuttua kevätkaudella kytenyt autokuume puhkeaa monilla täyteen hehkuunsa. Jos mielessä polttaa ajatus vaikkapa kesäauton hankkimisesta, voi näiden neuvojen avulla säästää satoja, jopa tuhansia euroja.

1) Muista, että autoa vaihtamalla tai sen ostamalla voi kaikki se, mikä on tärkeintä elämässäsi murentua auton hankkimiseen jälkiseurausten vaatimien resurssien vuoksi. Autovahapurkin tai –pullon ostaminen antaa nopeasti tunteen uudesta autosta. Vaikka ostaisit kalleinta autovahaa ja muita autonhoitotuotteita, on se vain murto-osa siitä, mitä autonvaihtaminen maksaisi.

2) Jos rahat todellakin polttavat taskuissa tai lompakossa, huollata autosi. Sen sijaan että maksaisit joka kuukausi esimerkiksi 200 euroa autolainaa, anna sama määrä joka kuukausi huoltokorjaamollesi korjaustöitä varten. Jo muutaman kuukauden tai puolen vuoden kuluttua he tulevat sanomaan, etteivät enää osaa tehdä autollesi mitään tarpeellisia huoltotöitä. Jarrut ovat kunnossa, moottori kehrää ja renkaat ovat hyvät. Samalla tuet suomalaista yrittäjyyttä.

3) Jos et vielä omista autoa ja se on kerta kaikkiaan pakko saada, älä käytä ostoon kaikkia varojasi. Jos käytät ostossa kaikki rahasi, saat vain mahdollisimman uuden auton, mutta sinulla ei ole varaa ostaa uusia renkaita tai vaihdattaa tuulilasia. Muista tinkiä kaupan yhteydessä, sillä auton hinta harvoin kertoo mitään siitä, mitä siltä voi odottaa. Se kertoo vain, mitä myyjä odottaa saavansa siitä.

Nämä, ja kymmenet muut autonostoon liittyvät oivalliset ohjeet käyvät ilmi Andreas Åsvikin tuoreesta kirjasta ”Autokuume – opas parhaaseen autokauppaasi” (Reflection Life).

Teksti ja kuva: Harry Kuurio