Land Rover Discovery SVX: Kaikkien aikojen kyvykkäin Land Rover

Discovery SVX on ensimmäinen Land Rover malli, jota Special Vehicle Operations (SVO) yksikkö alkaa valmistaa käsityönä.

SVX on runsaasti varusteltu versio uudesta Discoverysta. Äärimmäisen haastavia maastoja varten auton maavaraa on korotettu ja koko alustan rakennetta ilmajousituksineen ja iskunvaimennuksineen on muutettu. Lähestymis- ja jättökulmia on samalla kasvatettu.
20 tuuman rengastus taotuin alumiinivantein soveltuu kaikentyyppisille ajopinnoille ja niissä on vahvistettu rakenne, joka kestää rankat maasto-olosuhteet. Kokoa renkailla on 275/55 R 20 ja halkaisijalla mittaa 815 mm.
Takapuskuriin on integroitu sähkötoiminen vinssi. Land Rover Discovery SVX:n voimanlähteenä toimii mekaanisesti ahdettu 5,0-litrainen V8, joka tuottaa 525 hv:n tehon ja 625 Nm:n väännön.

Land Rover Discovery SVX:ssä on hydraulikäyttöinen aktiivinen kallistuksenvakaaja (H-ARC), joka mahdollistaa renkaille pidemmän liikkumavaran sekä vakauttaa etenemistä kaikissa olosuhteissa. Maastoajossa renkaat saavat paremmin kontaktin maahan ja reippaassa ajossa ote pysyy tiessä kallistuksenvakauksen ollessa aktiivinen.

Optimoitua pitoa tuottavat takatasauspyörästön lukko aktiivisella momentinhallinnalla ja aktiivinen keskitasauspyörästön lukitus, joita ohjaa autoon mukautettu Terrain Response 2 -järjestelmä.

Land Rover Discovery SVX laajentaa Special Vehicle Operations -yksikön tuotevalikoiman kolmanteen ulottuvuuteen. SVX äärimmäiseen kyvykkyyteen kaikissa maasto-olosuhteissa, dynaamisella ja erottuvalla toteutuksella. SVR ja Range Rover SVAutobiography -malleissa painotus on vastaavasti erinomaisessa suorituskyvyssä tien päällä sekä huipputason luksuksessa.