Lexus LS 500h Sedan: Tehokas Multi Stage -hybridijärjestelmä

Lexusin uusi LS 500h lippulaivasedan saa uudenlaista voimaa Multi Stage Hybrid -järjestelmästä. Kyseessä on uraauurtava teknologia, joka mullistaa hybridin suorituskykyä ja ajotuntumaa. Uusi LS 500h esitellään ensi kertaa Geneven autonäyttelyssä 7. maaliskuuta.

Multi Stage Hybrid -järjestelmä on esitelty tätä ennen LC 500h coupéssa. Järjestelmän etuja ovat herkempi vastaavuus kaasunpainalluksiin, matalammat kierrokset suurilla ajonopeuksilla sekä mahdollisuus ajaa jopa 140 km/h nopeudella ilman bensiinimoottoria.

Kokonaiskulutus ja päästöt ovat alhaiset, mutta Lexuksen hybrideille ominainen tasainen, hiljainen ja hienostunut ajokokemus säilyy.

LS 500h:n Hybrid Drive -voimalinjaan kuuluu 3,5-litrainen V6 Dual VVT-i bensiinimoottori ja kaksi sähkömoottoria. Multi Stage Hybrid -järjestelmä tuo autoon hybriditekniikan jatkoksi nelinopeuksisen automaattivaihteiston. Tämän tuloksena auto reagoi nopeammin kaasutuksiin – tämä ominaisuus näkyy erityisesti liikkeellelähdössä.

Vaikka järjestelmässä on nelinopeuksinen automaattivaihteisto, sen käyttötuntuma muistuttaa 10-nopeuksista voimansiirtoa kuten LS 500:ssa, jossa on 3,5 litran V6-tuplaturbomoottori.