Loppusumma uskomattomat 34,6 miljoonaa euroa: Kaikkien aikojen kallein Ferrari joutui vasaran alle!

Argentiinalainen formula-mestari Juan Manuel Fangio kilpaili aikoinaan tällä Ferrari 290 MM Scagliettilla, joka huutokaupattiin uskomattomaan 38 miljoonalla dollarilla eli noin 34 655 000 eurolla…

Tässä maailman tähän mennessä kallein huutokaupattu Ferrari "tositoimissa".
Scagliettin modenalaisen koripajan laatta puhuu puolestaan.
Ferrari 290 MM Scagliettin kojelaudassa keskeisessä osassa on luonnollisesti kierrosnäyttö.
Ohjaamo henkii aitoa 1950-lukua...
Ferrari 290 MM Scagliettin moottorina on kuivasumppuvoitelulla varustettu V12.
Ferrarin 3,5-litrainen V12 kehittää 324 hevosvoimaa.
Kyllä, 1950-luvullakin kilpureissa oli elektroniikkaa! Vuoden 1956 Mille Miglia -maantiekisassa Juan Manuel Fangion kerrotaan ajaneen ilman valoja, voidakseen vaania edellä ajavia...
Vaikka Scagliettilla osallistuttiin useisiin ratakisoihin, se ei joutunut kertaakaan onnettomuuteen.

Tähän mennessä kaikkien aikojen kallein Ferrari huutokaupattiin 10. joulukuuta RM Sotheby’s -huutokaupassa New Yorkissa, Yhdysvalloissa. Kyseessä oli Juan Manuel Fangion luotsaama 1956-mallinen Ferrari 290 MM Scaglietti.

Yksilö vaihtoi omistajaa huikeaan yli 34 miljoonan euron hintaan.

Ferrari 290 MM Scagliettin 3,5-litrainen V12-moottori kehittää 324 hevosvoimaa ja se on varustettu kuivasumppuvoitelulla sekä kolmikurkkuisella Weber-kaasuttimella. Vaihteistona on neliportainen manuaali ja kilpurissa on DeDion-tyyppinen taka-akselisto.

Yksilö vietti aktiiviuran jälkeen vuodesta 1970 seuraavat 34 vuotta Ranskassa, keräilijä Pierre Bardinonin kokoelmassa. Ferrarin tehdas varmisti auton alkuperäisyyden. Ja vaikka Scagliettilla osallistuttiin useisiin ratakisoihin, se ei joutunut kertaakaan onnettomuuteen.