Luotatko maakaasuun autojen polttoaineena?

Volkswagen aikoo laajentaa maakaasuautojen tuotevalikoimaansa Saksassa, ja sama koskee konsernin muita käyttöautomerkkejä, Audia, Seatia ja Skodaa.

Volkswagen aikoo laajentaa maakaasuautojen tuotevalikoimaansa Saksassa, ja sama koskee konsernin muita käyttöautomerkkejä, Audia, Seatia ja Skodaa.

VW Up on ensi vuoden puolivälistä saatavilla Saksassa maakaasuversiona. Audi A3:n maakaasupainos on vuorossa vuoden 2013 lopulla. Mercedes-Benziltä on tulossa yhtenä esimerkkinä uuden B-sarjan maakaasumuunnos.

Opel tarjoaa uusia Zafira Tourer- ja Combo-malleja myös maakaasulla toimivina. Saksan autovalmistejien tavoitteena on, että Saksassa olisi vuonna 2020 liikenteessä noin 1,4 miljoonaa maakaasuautoa. Tällä hetkellä paikallinen lukema on vain 90 000 kappaletta.

Maakaasuasemien määrää tullaan Saksassa lisäämään nykyisestä 900 asemasta 1300:aan, joka vastaa kymmentä prosenttia Saksan tankkausasemista.

Uskovatko kuluttajat Suomessa jatkossakin maakaasuautoihin kasvana sektorina? Maakaasuautot tarjoavat teknisesti aivan omia etujaan, mutta maakaasun tankkausverkosto on Suomessa vielä perin rajallinen. Onneksi maakaasuautoilla voi ajaa myös muulla polttoaineella, ettei jää tien päälle kaasun loppuessa, mutta entäs, jos tulisi jonkinlainen poikkeustilanne, jossa kaasuhanat eivät enää pitäisikään tuhinaa?

Maakaasuasemat 21.9.2011:

Helsinki: Gasum Ruskeasuo

Helsinki: Gasum Tattarisuo

Helsinki: Gasum Roihupelto

Espoo: Gasum Friisilä

Espoo: Gasum Vermo

Lohja: Gasum Mineraalintie 1

Mäntsälä: St1 Lahdentie 23

Tampere: Gasum Nekala

 

Lähde: http://polttoaine.net/index.php?cmd=maakaasu

 

Auto Bild