Luultiin tuhoutuneen vuosia sitten – kahdeksan superharvinaista moottoripyörää löytyi yllättäen!

Näiden kahdeksan Brough Superior -moottoripyörän luultiin tuhoutuneen, kunnes ne löytyivät odottamatta Cornwallista, eräästä kylästä.

“Tämä kokoelma on viimeinen tunnettu entisöimättömien Brough Superior -moottoripyörien kokoelma; toista tilaisuutta tällaisten hankkimiseen ei tule."

Niin sanotut Bodmin Moorin ultraharvinaiset Brough-moottoripyörät ovat nähtävillä ensimmäisen kerran 50 vuoteen. Ne siirtyvät uudelle omistajalle tai uusille omistajille Bonhams’in huutokaupassa Iso-Britannian Staffordissa 24. huhtikuuta 2016.

“Kyseessä on yksi viime aikojen merkittävimmistä moottoripyörälöydöistä”, toteaa Bonham’sin keräilymoottoripyörien osaston johtaja Ben Walker.

“Pian huutokaupattaviin Brough-moottoripyöriin liittyy runsaasti mystiikkaa, sillä äärimmäisen harvat ihmiset tiesivät niiden olemassaolosta. Useimmat uskoivat niiden olevan silkka urbaani legenda. Oli olemassa teoria, jonka mukaan moottoripyörät olivat yhä olemassa jossain päin läntistä Iso-Britanniaa, mutta ani harvapa tiesi sijaintia.”

Brougheilla ovat ajaneet useat moottoripyörien erityisharrastajat, kuten näytelmäkirjailija George Bernard Shaw sekä T.E. Lawrence, joka tunnetaan paremmin Arabian Lawrencena. Arabian Lawrence omisti kaikkiaan kahdeksan Brough Superior -mallia.
Yllättävän hyvässä kunnossa yli 50 vuoden kadoksissa olon jäljiltä...

“Nämä Brough-moottoripyörät olivat varastoituina latoihin yli 50 vuoden ajan. Ne löydettiin mikä kokonaisena, mikä osina ja eräät niistä olivat vuosien saatossa osittain hautautuneet paksun pölykerroksen, vanhojen koneenosien ja kotitalousvälineiden alle.”

“Tämä kokoelma on viimeinen tunnettu entisöimättömien Brough Superior -moottoripyörien kokoelma; toista tilaisuutta tällaisten hankkimiseen ei tule. Nelisylinterisiä rakennettiin ainoastaan kahdeksan kappaletta, ja tässä kokoelmassa oleva yksilö on viimeinen löydetty sellainen.”

Jonathan Vickers, Bonhams’in läntisen Britannian ajoneuvojen erikoistuntija lisäsi:

“Näiden Brough-moottoripyörien löytyminen Cornwallista on historiallisesti merkittävää; olemme ilahtuneita siitä, että nämä moottoripyörät voidaan tarjota huutokaupattavaksi kansainvälisellä tasolla ensi kertaa yli puoleen vuosisataan.”

Brough Superior -moottoripyörät ovat äärettömän harvinaisia ja tehokkaita moottoripyöriä toista maailmansotaa edeltäneeltä ajalta. Niitä on ollut tapana kutsua nimityksellä moottoripyörien Rolls-Royce.

Brougheilla ovat ajaneet useat moottoripyörien erityisharrastajat, kuten näytelmäkirjailija George Bernard Shaw sekä T.E. Lawrence, joka tunnetaan paremmin Arabian Lawrencena.

Arabian Lawrence omisti kaikkiaan kahdeksan Brough Superior -mallia.