Maa nielaisi – kolme autoa edelleen kateissa

Kentuckyn Bowling Greenin Corvette-tehdasmuseon lattia petti täysin yllättäen aamuvarhaisella 12. helmikuuta. Tällöin kahdeksan korvaamatonta Corvette-ainutkappaletta vajosi maan uumeniin.

Maan uumeniin vajonneista kahdeksasta Corvettesta on yhä maan alla viisi, joista kolmen sijaintia ei tarkalleen tiedetä.

Nostoyhtiö Scott, Murphy & Daniels ryhtyi kaksipäiväiseen nosto-operaatioon kahden raskaan autonosturin avulla.

Työ aloitettiin turvallisella etäisyydellä ja ensin nostettiin kolme helpommin saavutettavaa Corvettea.

Muut viisi Corvettea lepäävät osin metrin paksuisen kerroksen alla, joka koostuu betonilohkareista, teräspalkeista sekä maa-aineksesta.

John Spencer kommentoi ensimmäisten joukossa nostettua, vähän ajettua 1962-mallista Corvette-yksilöä:

"Yksilö on olosuhteisiin nähden yllättävän hyvässä kunnossa, enkä usko autossa olevan ainuttakaan kohtaa, jota ei kyettäisi korjaamaan. Kori on vaurioitunut, mutta alusta on kunnossa. Ja mikä olennaisinta, runko ei ole vääntynyt."

Maan alla on edelleen viisi Corvettea. Jatkonostotoimet ovat monimutkaisia, koska on poistettava kaikki esteet. Lisäksi on toistaiseksi epäselvää, missä kolme jäljellä olevista viidestä Corvettesta tarkalleen sijaitsee.

Museon on oltava huippukunnossa elokuun loppuun mennessä, jolloin museossa järjestetään suuret juhlat sen 20-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Katso murheelliset kuvat ensimmäisestä nostotapahtumasta sekä video ensimmäisestä nosto-operaatiosta.