Maailman ensimmäinen PlayStation®-ohjattu Nissan GT-R: yli 200 km/h Silverstonen radalla ilman kuljettajaa!

Nissan on kehittänyt yhteistyössä Sony Interactive Entertainment Europen kanssa kaikkien konsolipelaajien unelma-auton, joka on saanut nimen Nissan GT-R /C.

PlayStation DualShock 4 -ohjaimella ohjattava superauto juhlistaa uuden Gran Turismo Sport ‑pelin 18. lokakuuta tapahtuvaa Euroopan-lanseerausta ja Nissanin autojen 20-vuotista mukanaoloa Gran Turismo -peleissä. GT-R:n koko suorituskyky voidaan valjastaa käyttöön ohjaimen pienellä liikkeellä. Kauko-ohjattu superauto saavuttaa peräti 315 km/h:n huippunopeuden – ilman kuljettajaa.

Legendaarisella Silverstonen radalla GT-R /C:tä ohjasi Nissanin NISMO-kilpatiimin kuljettaja Jann Mardenborough Robinson R44 Raven II ‑helikopterista, joka sai erikoisluvalla lentää poikkeuksellisen matalalla. Mardenborough kuuluu menestyneimpiin GT Academyn voittajiin. GT-R /C:n ensimmäiseksi kuljettajaksi Mardenborough valikoitui ajotaidoillaan, jotka ovat omaa luokkaansa niin Gran Turismo ‑pelissä kuin oikeallakin radalla. GT Academy on Nissanin ainutlaatuinen kuljettajalahjakkuuksien tunnistus- ja kehitysohjelma, joka on vuodesta 2008 alkaen koulinut Gran Turismo ‑konsolipelaajista oikeita kilpa-ajajia.

Kauko-ohjattavan GT-R /C:n toteutti isobritannialainen JLB Design Ltd. Pohjana oli 542 hv:n V6-moottorilla varustettu GT-R R35 ‑vakioauto vuodelta 2011, jolloin myös Jann Mardenborough voitti GT Academyn. Nopeimmalla Silverstonen kierroksella (1:17:47) GT-R /C:n keskinopeus oli 122 km/h ja huippunopeus 211 km/h. Oikean kuljettajan ohjaamana keskinopeus 2,6 kilometrin pituisella ratakierroksella on noin 134 km/h.

GT-R /C:hen on asennettu neljä robottia, jotka ohjaavat ohjauspyörää, vaihteistoa, jarruja ja kaasua. Tavaratilassa on kuusi tietokonetta, jotka päivittävät vaaditut ohjausliikkeet jopa sata kertaa sekunnissa. Ohjauspyörän asento mitataan 65 000 osan tarkkuudella. Tavallinen, muuntelematon PS4 DualShock 4 ‑ohjain on yhdistetty mikrokokoiseen tietokoneeseen, joka tulkitsee ohjaussauvan ja painikkeiden liikkeet ja lähettää ne autossa oleviin järjestelmiin. Langaton ohjaus toimii yhden kilometrin säteellä.

Autoon integroitu Racelogic VBOX Motorsport ‑anturi välitti nopeustiedot helikopterissa olevalle LCD-näytölle, jotta Mardenborough voisi arvioida paremmin auton nopeuden kaarteissa. Lisäksi GT-R /C:ssä on kaksi erillistä turvallisuusjärjestelmää, jotka toimivat eri radiotaajuuksilla ja pysäyttävät auton kokonaan ABS-jarrutuksella ja sammuttavat moottorin, jos ohjaaja menettää auton hallinnan.

”Tämä oli vain kerran elämässä tapahtuva, eeppinen kokemus. GT-R /C yhdisti kaksi lempimaailmaani – konsolipelien virtuaalimaailman ja moottoriurheilun todellisuuden – tavalla, jota en olisi koskaan uskonut mahdolliseksi. Auton vaste DualShock 4 ‑peliohjaimen komentoihin oli tarkempi kuin olisin voinut kuvitella. JLB Design on tehnyt erinomaista työtä. Auton käyttäytymisen kaarteissa ja suorilla saattoi suorastaan tuntea peliohjaimen kautta. Oli unohtumaton elämys päästä ohjaamaan täysikokoista GT-R:ää helikopterista yli 200 km/h:n nopeudella Silverstonen radalla. Tämä jos mikä on innovaatio!”

Konsolipelaajasta kilpakuskiksi ponnistanut Jann Mardenborough näyttää videolla, kuinka kaikkien pelaajien unelma-autoa käsitellään: https://youtu.be/jxKTBRcVROw

 

GT-R R35

Tässä kuussa on kulunut tasan 10 vuotta siitä, kun Nissan esitteli R35 GT-R:n Tokion autonäyttelyssä lokakuussa 2007. Ensilanseerauksestaan lähtien GT-R on edustanut premium-urheiluautojen segmentin ehdotonta huippua. Nelipaikkainen superauto tarjoaa kursailematonta suorituskykyä ja ilmentää täydellisesti Nissanin ”Innovation that Excites” ‑mottoa.

Mallivuoden 2017 GT-R:ää on uudistettu merkittävästi sen varmistamiseksi, että mallin nimi pysyy jatkuvasti autofanien huulilla kautta maailman.

GT Sport

Keskiviikkona 18. lokakuuta Euroopassa, Australiassa ja Aasiassa julkistettava Gran Turismo Sport aloittaa autopelien uuden aikakauden monipuolisten yhden pelaajan tilojen ja online-pelitilojen ansiosta. Niiden kirjo yltää perinteisestä arcade-tilasta aina FIA:n säännöillä ajettaviin online-kilpailuihin. Gran Turismo Sport asettaa genrensä peleille uuden standardin mahdollistamalla pelaajille virtuaalikuljettajan uran jatkuvan kehittämisen ja tarjoamalla heidän käyttöönsä nopeimmat nykyiset kilpa-autot.

Uutuuspeli on yhteensopiva nykyisen PlayStation-ekosysteemin kaikkien alustojen, eli PlayStation 4 ‑peruskonsolin, PlayStation Pron ja PlayStation VR:n kanssa.

Jann Mardenborough

Jann Mardenborough on yksi menestyneimmistä GT Academy ‑voittajista. GT Academy on Nissanin mullistava kuljettajalahjakkuuksien tunnistus- ja kehitysohjelma, joka on vuodesta 2008 alkaen koulinut Gran Turismo ‑konsolipelaajista oikeita kilpa-ajajia.

Tällä hetkellä Jann ajaa työkseen mallivuoden 2017 Nissan GT-R NISMO GT500 ‑autoa Team Impul ‑tallin riveissä Japanin Super GT ‑sarjassa.

JLB Design Ltd.

GT-R /C:n kauko-ohjausjärjestelmän suunnitteli ja toteutti JLB Design ‑yhtiön James Brighton tiimeineen. Brighton, jolle on kertynyt yli 23-vuotinen kokemus autojen, moottoriurheilun ja maastoajoneuvojen maailmasta, on rakentanut 15 viimeisen vuoden aikana yli 70 täysikokoista kauko-ohjattavaa kulkuneuvoa – henkilö-, linja- ja kuorma-autoja ja veneitä.

GTR /C on ylivoimaisesti nopein ja edistynein auto, jonka JLB Design Ltd on rakentanut tähän mennessä. Brighton myös johtaa Cranfieldin yliopistossa toimivaa Advanced Vehicle Engineering ‑keskusta, joka on erikoistunut autoissa, maastoajoneuvoissa ja moottoriurheilussa käytettävän huipputeknologian sovellettuun tutkimukseen, suunnitteluun ja kehittämiseen sekä siihen liittyvään opetukseen. Lisäksi keskuksessa kehitetään erikoiskevyitä materiaaleja ja niihin liittyvää nanoteknologiaa.