Maailman kalleimmassa sähköautossa on 1088 hv ja se kiihtyy sataan 2,8 sekunnissa

Luit aivan oikein: tehoa on todellakin unelmatasoiset 1 088 hevosvoimaa. Niiden voimin tämä superauto kiihtyy nollasta sataan 2,8 sekunnissa.

Raivokasluonteinen kroatialainen sähkökäyttöinen superauto Rimac Concept One on toistaiseksi vielä konseptiauto, mutta lähestyy jatkuvasti sarjatuotantoa.

Kyseessä on tavallista huomattavasti epätavallisempi merkki, kroatialainen Rimac, joka alkaa valmistaa superluokan sähköautoa piensarjatuotantona.

Raju kiihtyvyys ei ole tämän superauton ainoa hyve. Myös 305 km/h huippunopeus puhuu omaa kieltään.

Rimac Concept One on toistaiseksi vielä konseptiautoasteella, mutta se on täysin valmis ja lähestyy nopeasti sarjatuotantoa.

Maailman toistaiseksi kalleimmaksi nousevan sähkökäyttöisen superauton sarjatuotannon alkamista tukee sijoittajien saaminen projektiin.

Rimac Concept One tulee maksamaan Saksassa 750 000 euroa. Supersähköauton tuotannon kaavaillaan alkavan jo 2015.

Rahoittajiin lukeutuu melko eksoottisia tahoja, vai mitä sanoisitte kolumbialaisesta energiamogulista ja urheiluautojen suuresta ystävästä, Frank Kanayet Yepesistä?

Projektia tulevat rahoittamaan myös kolme muuta, aasialaista rahoittajaa, jotka astuvat kuvioon vasta hieman ennen tuotantosopimuksen allekirjoittamista.

Investointikustannukset ovat luokkaa 13 miljoonaa euroa. Yhtiön omistaja, Mate Rimac, pidättää tulevaisuudessa itsellään noin 70 prosenttia yhtiön osakkeista.