Maailman kovimmaksi super-katumaasturiksi on vaikea yltää

Brittivalmistaja Eterniti julkisti vuoden 2011 Frankfurtin autonäyttelyssä Hemera-konseptiauton. Nyt on vuorossa tuotantomalli Artemis, joka esitellään Pekingin autonäyttelyssä.

Brittivalmistaja Eterniti julkisti vuoden 2011 Frankfurtin autonäyttelyssä Hemera-konseptiauton. Nyt on vuorossa tuotantomalli Artemis, joka esitellään Pekingin autonäyttelyssä. Se näyttää toki Porsche Cayennelta, mutta tarkoitus on venyttää maine vielä sitäkin suurempiin korkeuksiin.

Eterniti Artemis on valmistajan mukaan "maailman ensimmäinen todellinen super-SUV", joka tulee sarjatuotantoon jo tänä kesänä. Hinnat starttaavat noin 250 000 eurosta ja asiakastoimitukset alkavat myöhemmin syksyllä.

Uuden Eterniti Artemisin voimanlähteenä palvelee 4,8-litrainen, kahdella turboahtimella toteutettu Porschen V8, josta huokuu tehoa miellyttävät 600 hevosvoimaa. Vielä olennaisempi tekijä on kuitenkin maksimivääntö, joka asettuu 750 Nm tasolle.

Eterniti Artemis -katumaasturin käsintehdyt koripaneelit on valmistettu hiilikuidusta.

Matkustamossa  nautitaan muutenkin vain kaikkein hienoimmista nahkaverhoilulaaduista.

Selvä se, että vain aidot jalopuu- sekä hiilikuitupaneelit kelpaavat tunnelman luojiksi. Tällä tuotteella kelpaa esiintyä Lontoon keskustassa.

Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=BiWB-hopRyg