Maailman nopein amfibioauto onkin superauto

Oletko koskaan haaveillut voivasi ajaa superautollasi suoraan järveen ja jatkamaan sen jälkeen vettä pitkin? Amerikkalainen Sea Lion (Merileijona) mahdollistaa sellaisen, sillä se on maailman nopein amfibioauto, ainakin siviilikäytössä.

Oletko koskaan haaveillut voivasi ajaa superautollasi ensi maantiellä, sitten ampaista venerampilta suoraan järveen ja jatkaa vettä pitkin? Amerikkalainen Sea Lion (Merileijona) mahdollistaa sellaisen yhdistelmän, sillä se on todennäköisesti maailman nopein amfibioauto, ainakin siviilikäytössä.

Sea Lionin vaihteistovälitykset mahdollistavat ainakin teoriassa 290 km/h huippunopeuden maalla – ja vaihdot hoituvat joystickin avulla. Sea Lion on erittäin nopea: sille on mitattu tähän mennessä vedessä 100 km/h nopeus. Kova lukema on meritermein tulkittuna ei enempää eikä vähempää kuin 52 solmua!

Sea Lion osallistuu maailman nopeimpien amfibioautojen kisaan, jossa sitä vastaan kisaa ainakin 25 muuta ajokkia. Säännöt ovat kisassa sen verran vapaat, että teknisiä jippoja on lupa soveltaa runsaasti.

Sea Lion maksaa Jenkeissä hieman yli 250 000 dollaria, ja autoa on valmistettu tasan yksi kappale.

Suunnittelija/rakentaja, Marc Witt, myy autoa netin välityksellä. Sea Lion on edelleen kehittelyn alainen prototyyppi, joka kuitenkin toimii jo tässä kehitysvaiheessa loistavasti sekä maalla että vedessä.

Siihen on jatkossa ehkä mahdollista asentaa tehokkaampi moottori. Tällä hetkellä konetilassa lepää kevyt, erittäin kompakti ja kierrosherkkä Mazdan 174-hevosvoimainen wankel.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=F_thY_XX1jA&feature=related