Maailman nopein auto vesillä näyttää tältä

Kalifornialaisfirma Fountain Valley Bodyworks on valmistanut vuodesta 1999 maailman nopeimpia amfibioautoja.

Panther-amfibioautot eivät kuulu kategoriaan "huono maalla ja merellä", sillä niiden ominaisuuksia on tutkittu ja säädetty lukemattomia tunteja.

Lopputulos palkitsee, vaikka takaiskujakin on luonnollisesti koettu. Työpanos on myös johtanut 27 uuteen patenttiin.

Panther WaterCar on nimittäin maailman nopein amfibioauto.

Ihan sama, onko alla katu, rantahiekka tai vesi – tämä auto menee eikä meinaa.

Ulkoisesti Panther muistuttaa Jeep Wrangleria, mutta konepellin alla murisee Hondan 3,7-litrainen VTEC V6. Se mahdollistaa maantiellä vähintään 130 km/h nopeuden.

Asetelma muuttuu yhä jännittävämmäksi siirryttäessä rantahiekalle, jossa ajokki liikkuu kuin kotonaan.

Ei muuta kuin pyörät taitetaan nappia painamalla yläasentoon eli vesitoimintoon ja sen jälkeen kytketään Panther -vesijetti.

Panther WaterCar liikahtaa vedessä hurjat 70 km/h. Muuntuminen autosta veneeksi luonnistuu uskomattoman nopeasti – alle 15 sekunnissa!

Panther on suunniteltu toimimaan myös suolaisessa vedessä, sillä mahdollisuuksien mukaa pyritään hyödyntämään ruostumattomia materiaaleja, kertoo Fountain Valley Bodyworks.

Tästä huolimatta auto joudutaan aina suolavedessä ajamisen jälkeen suihkuttamaan huolellisesti makeallavedellä, korroosion minimoimiseksi.

Mikä huvittavinta, WaterCariin saa merikäyttöä varten jopa kulkuvalot!

Kaliforniassa WaterCarin ajamiseen ei tarvita erityistä ajokorttia, sillä siellä kuka tahansa saa ajaa 15-jalkaista moottorivenettä, jollaiseksi WaterCar rinnastetaan.

Saksassa tällaisen ajamiseen vaadittaisiin erityinen pikaveneajokortti.