Maailman nopein katurekisteröity Vauxhall Victor kiihtyy sataan 1 sekunnissa!

Britanniassa on mahdollista saada rekisteriin 1972 Vauxhall Victor. No, entä sitten? Sitä vain, että tämä videopätkä todella kannattaa katsoa.

Britanniassa on mahdollista saada rekisteriin 1972 Vauxhall Victor. No, entä sitten? Sitä vain, että tämä videopätkä todella kannattaa katsoa.

Automaattivaihteistofirmaa pitävä Andy Frost päätti rakentaa itselleen nopean 1972-mallisen Vauxhall Victorin. Kuva-albumi on kiehtova: aluksi autossa oli uudesta lähtien nelisylinterinen moottori, kunnes nälkä kasvoi syödessä ja se vaihdettiin kuusisylinteriseksi.

Sitten seurasi vähitellen siirtyminen Roverin kompaktiin ja kevyeen alumiini-V8:aan ja sen jälkeen Chevroletin V8:aan.

Tällä hetkellä autossa on täysiverinen putkikehikko ja 9,3-litrainen V8 – mutta mikä parasta, tarkkuustyönä rakennettu Victor on Isossa-Britanniassa täysin katulaillinen.

Jaa, niin. Ne tehot? Olisiko 2200 hevosvoimaa sopiva juuri Teille? Nollasta sataan taipuu tasan seku0ntiin ja varttimaili 7,8 sekuntiin. Potkua järjestyy kahdella jättikokoisella turbolla ja ilokaasujärjestelmällä vielä paljon enemmän kuin vaikkapa Pro Stock -kiihdytysautossa.

Andyn mukaan Victorin luotsaaminen on aivan helppoa. – Kunhan vain pitää korvan takana, että pellin alla on 2200 hevosvoimaa ja muistaa, missä on seuraava bensa-asema...

 

Teksti: J. Peltonen

 

http://www.youtube.com/watch?v=_HHz-INVUhk