Maailman nopein sähköauto jättää muut taakseen

Mitä syntyy, kun polkupyörävalmistaja ryhtyy nikkaroimaan sähköautoja? Tuloksena on hurja sähköauto nimeltä PG Elektrus. Vaikka mallinimi ei kuulosta kovin mielikuvitukselliselta myyvältä tai kiinnostavalta, itse auto näyttää nopealta ja urheilulliselta.

Mitä syntyy, kun polkupyörävalmistaja ryhtyy nikkaroimaan sähköautoja? Tuloksena on hurja sähköauto nimeltä PG Elektrus. Vaikka mallinimi ei kuulosta kovin mielikuvitukselliselta,  myyvältä tai kiinnoostavalta, itse auto näyttää nopealta ja urheilulliselta.

PG Elektrus -sähköauto on myös käytännössä mitä hämmästyttävin urheiluauto.

Ärhäkkyys ei todellakaan rajoitu pelkkään nopeaan ulkonäköön, sillä PG Elektrus  kiihtyy nollasta sataan rajussa, alle 3 sekunnissa. Siinä taitavat useimmat muut jäädä pahasti kumijalkoihin.

Toimintamatkaa Elektrusille kertyy parhaimmillaan jopa 350 kilometriä, joten sillä tulee ilmeisen hyvin toimeen tavallisessa liikenteessä.

Teslan tavoin myös Elektrus perustuu Lotusin alustaan ja lujitemuovikoriin.

Projektin taustalla on Michael Fröhlich Düsseldorfista. Sen sijaan PG on merkkinä yllättävämpi: se on Saksan Regensburgissa toimiva polkupyörätehdas, joka on aiemmin erikoistunut sähkömoottorilla avitettuihin polkupyöriin.

Nyt osaamista laajennetaan sähkömoottorisiin urheiluautoihin.

 

Auto Bild