Maailman rankin mäkikisa halutaan voittaa – yllätysautolla

Mitsubishi ilmoitti Pikes Peakin legendaariseen mäkikilpailuun Coloradossa kaksi täysin sähköllä toimivaa kilpa-autoa. Kesäkuun 30. päivänä alkavaa kilpailua kannattaa jälleen seurata, sillä luvassa on takuulla uskomattomia koitoksia.

Voitetaanko Pikes Peakin legendaarinen mäkikisa Coloradossa korkealla vuorella Mitsubishin uudella sähköautolla?

Molemmat Mitsubishi-prototyypit tottelevat nimeä MiEV Evolution II ja ne ovat jatkokehitelmiä viime vuotisesta i-MiEV Evolutionista, joka sijoittui sähköautojen luokassa toiseksi.

Vuonna 2013 Mitsubishi haluaa yltää Pikes Peakin nopeimmaksi sähköautoksi.

Edeltäjänsä tapaan Evolution II perustuu i-MiEV -sarjatuotantoautoon, mutta se näyttää paljon edeltäjää urheilullisemmalta.

Vuoden 2012 kisasta opittiin paljon, ja Evo II:ssa on uuden ja kehittyneemmän hi-tech -nelivetojärjestelmän (Super All-Wheel Control; S-AWC) paremmat ajo-ominaisuudet.

Muu tekniikka on ennallaan: MiEV Evolution II:ssa on neljä sähkömoottoria, joista kaksi sijaitsee edessä ja kaksi takana.

Niistä jokainen kehittää 136 hevosvoimaa, joka merkitsee käytännössä 544 hevosvoiman yhteistehoa.

Mitsubishin sähköautoja ajavat kuusinkertainen Pikes Peak -voittaja Greg Tracy ja kaksinkertainen Rallye Dakar -mestari Hiroshi Masuoka, joista jälkimmäinen on myös Mitsubishi-testikuljettaja. Hän luotsasi 2012 i-MiEV Evolutionia.

Mitsubishilla mainitaan tehtaan kiinnittäneen erityistä huomiota Pikes Peakia ajatellen ”auton nopeuteen ja kiihtyvyyteen, litium-ioniakkujen sähkönkulutukseen, sähkömoottorien käyttölämpötilaan sekä moniin muihin avaintekijöihin, jotka näyttelevät tärkeää osaa sähköautojen jatkokehittämistyössä.”

Katso myös video Mitsubishi-sähköautoista vuoden 2012 Pikes Peakissä.