Maastohenkisiä uutuusfarmareita: CrossPassat ja Peugeot 508 SW Outdoor

Volkswagen on tuomassa uusitusta Passat-mallistaan nelivetoista ja maastohenkistä CrossPassat-versiota vuosimalliksi 2012 tämän vuoden syksyllä. Peugeot 508:sta on myös odotettavissa samoihin aikoihin markkinoille tuleva Outdoor-versio.

Volkswagen on tuomassa uusitusta Passat-mallistaan nelivetoista ja maastohenkistä CrossPassat-versiota vuosimalliksi 2012 tämän vuoden syksyllä. Hieman korkeampi (+20 mm) maavara, alustan ja korin suojat sekä 4motion-neliveto tekevät hyvin varustellusta autosta soveltuvan myös hieman heikommille teille. Moottorivalikoimaan tulevat todennäköisimmin kaksilitrainen diesel sekä iso V6-bensiinimoottori.

Passatin tuoreimmasta kilpailijamallista, Peugeot 508:sta on myös odotettavissa samoihin aikoihin markkinoille tuleva Outdoor-versio. Peugeotin nelivetojärjestelmä tulee muodostumaan valmistajan Hybrid4-järjestelmästä, joka yhdistää kaksilitraisen dieselin ja taka-akselille voimaa tuottavan sähkömoottorin.

On aavisteltu että molemmat automallit saattaisivat olla esillä jo maaliskuun alussa Geneven autonäyttelyssä, Passat viimeistään syksyllä Frankfurtissa.

Teksti Auto Bild Suomi

Kuvat C. Schulte