Matkakohde: Porschen urheiluautojen 70. merkkivuoden erikoisnäyttely

Porschen urheiluautojen 70-vuotista taivalta juhlistava erikoisnäyttely on avoinna yhtiön omassa museossa tammikuun alkuun saakka.

Porsche-museo
Porschen urheiluautojen 70. merkkivuoden erikoisnäyttely pysyy Porsche-museossa 6. tammikuuta 2019 saakka.

Erikoisnäyttely avattiin 8. kesäkuuta, sillä Porsche 356 ”No. 1” Roadster sai tyyppihyväksyntänsä samaisena päivänä 70 vuotta sitten vuonna 1948. Sen jälkeen Porschesta on muodostunut paljon enemmän kuin pelkkä urheiluautojen valmistaja.

Nyt avatussa erikoisnäyttelyssä Porsche esittelee kiehtovia tarinoita ja merkittäviä virstanpylväitä, joiden kautta yhtiö on muovannut ja edistänyt urheiluautojen kehitystä seitsemän vuosikymmenen aikana vuodesta 1948 tähän päivään.

Näyttelyssä esillä olevat 75 autoa – vuoden 1948 legendaarisesta Porsche 356 ”No. 1” Roadsterista Mission E ‑sähköautoon – kertovat yhtä lailla Porschen menneisyydestä kuin sen tulevaisuudestakin.

– Merkkivuoden juhlanäyttely on meille aivan uudenlainen konsepti, ja olemme järjestäneet yli 5 600 neliömetriä kattavan näyttelytilamme täysin uusiksi, kertoo Porsche-museon johtaja Achim Stejskal.

Porschen urheiluautojen kantaisä, 70-vuotias 356 ”No. 1” Roadster, on ensimmäinen auto, jonka vierailijat näkevät saapuessaan näyttelyyn. Itse asiassa Porsche on yksi harvoista autonvalmistajista, joilla on edelleen hallussaan ensimmäinen valmistamansa auto.

Porschen historiaa
Porschen urheiluautojen 70-vuotisjuhlavuotena tulee kuluneeksi 20 vuotta Porsche Finlandin aloittamisesta merkin virallisena maahantuojana ja uusien Porsche-merkkisten autojen jälleenmyyjänä. Porsche Finland juhlisti Porschen 70-vuotista matkaa urheiluautojen parissa 9.6. Ahveniston moottoriradalla.

Porschen urheiluautojen menestystarina

Myös moottoriurheilu on ollut tärkeä osa Porschen historiaa vuosikymmenten varrella. Yhtiö on kehittänyt ja testannut monia uusia teknologioita jo legendaarisiksi muodostuneissa kilpa-autoissaan.

Porsche noudattaa samaa periaatetta myös kehittäessään tulevaisuuden Mission E ‑urheiluautoa, jonka vuonna 2019 lanseerattava sarjatuotantoversio on Porschen ensimmäinen täysin sähkökäyttöinen tuotantoauto. Mission E:n kehityksessä on hyödynnetty erityisesti Le Mansin 24 tunnin kilpailun voittanutta 919 Hybridiä.

Näyttelyssä esitellään myös Porschen digitaalisia projekteja, kuten verkkoyhteyksiä Porsche Connectin kautta ja lohkoketjuihin perustuvaa tietojen suojausta urheiluautoissa.

Erikoisnäyttelyyn on yhdistetty myös interaktiivisia elämyksiä, kuten Mission E:hen liittyvä lisätyn todellisuuden (AR) sovellus: kun näyttelyvieraat katselevat konseptiautoa AR-lasit päässään, he näkevät lisätietoja sen taustalla olevasta teknologiasta.

Porschen urheiluautojen 70. merkkivuoden erikoisnäyttely pysyy Porsche-museossa 6. tammikuuta 2019 saakka.

Porsche-museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 9–18. Lisätietoja on saatavissa osoitteesta https://www.porsche.com/museum/en/