Mazda CX-5 puskee kovaan luokkaan

Mazda CX-5 muistuttaa ulkoisesti melko paljon isompaa serkkuaan CX-seiskaa. Urheilullisen näköinen kompakti crossover tarjoaa paljon tilaa ja muunneltavuutta ja uusinta tekniikkaa.

Keväällä Suomeen saapuva Mazda CX-5 muistuttaa ulkoisesti melko paljon isompaa serkkuaan CX-seiskaa. Urheilullisen näköinen kompakti crossover tarjoaa paljon tilaa ja muunneltavuutta.

Uusin moottoritekniikka sisältää 14:1 puristuksin toteutetun bensiinimoottorin – sekä 14:1 puristuksin rakennetun turbodieselin, joista edellisen lukema on lajissaan maailman korkein ja jälkimmäisen lajissaan maailman alhaisin!

Jännittäviin seikkoihin lukeutuu myös uusi, 6-nopeuksinen momentinmuuntimella toteutettu automaattivaihteisto. Se tarjoaa hienostuneen ratkaisumallin, mutta aivan yhtä tyylikkäästi vaihtaa uusi, sporttinen manuaalivaihteisto. Näistä kahdesta onkin vaikea valita.

Erityisen mielenkiintoista on Skyactiv-teknologia, kaikkine eri ilmenemismuotoineen. Sen avulla pyritään kokonaisvaltaisesti alempiin keskikulutuksiin sekä hiilidioksidipäästöihin.

Lue Auto Bild Suomen paperilehdestä 23–24/2011 ensikoeajo aiheesta.

 

Teksti ja kuva: J. Peltonen