Mercedeksen uudistuneeseen C-sarjaan myös Coupé ja Cabriolet

Mercedes-Benz C-sarja on kokenut faceliftin, josta paljastettiin ensimmäisinä sedan ja farmari sekä molempien korimallien AMG-versiot. Nyt päivänvaloon ovat tulleet myös 2-oviset Coupé ja Cabriolet.

Mercedes-Benz C-sarja Cabriolet
Mercedes-Benzin uudistuneen C-sarjan avomalli on tämän näköinen.

Uudessa C-sarjassa hyödynnetään E-sarjassa käyttöön otettuja uudistuksia. Etupuskurin muotoilu on kokonaan uusi, ja myös takapuskurin alaosaa on uudistettu auton kulloisenkin varustelun ja muotoilun mukaiseksi. Vastedes myös perusversiossa on enemmän näyttävyyttä.

AMG Line -varustepakettiin kuuluu vakiona timanttikoristeinen maski, ja sen takapuskuri näyttää diffuusorilevyineen aiempaa massiivisemmalta. Uudet ajovalojen ja takavalojen muodot täydentävät ulkoisia muutoksia.

Mercedes-Benz C-sarja
Mercedes-Benzin myydyin mallisarja näyttää edelleen ajanmukaiselta, joten C-sarjaan ei tehdä suuria muutoksia.

Sisätilojen osalta tuleva C-sarja muuttuu aiempaa digitaalisemmaksi, mutta digitaalisen mittariston saa vasta lisähintaan. Normaalisti malleissa on pyöreät analogiset mittarit, joiden keskellä on 5,5-tuumainen värinäyttö. 7-tuumainen näyttöruutu on entiseen tapaan keskikonsolin yläpuolella.

Tulossa myös ladattava dieselhybridi

Genevessä esitellyt uuden sukupolven Mercedes-AMG C 43 4Matic sedan ja farmari on varustettu 3-litraisella V6-kaksoisturbomoottorilla, jonka teho on 390 hv ja vääntö 520 Nm. Tehoa on 23 hv aikaisempaa enemmän.

Autossa käytetään AMG:n räätälöimää Speedshift TCT 9G -automaattivaihteistoa, jonka ominaispiirteitä ovat hyvin lyhyet vaihtamisajat Sport+-tilassa ja käsin vaihdettaessa. Vakiovarusteena olevan 4Matic-nelivedon vetojakauma etu- ja taka-akselin välillä on 31:69.

Auton tunnistaa esimerkiksi kaksipuolaisesta etusäleiköstä, jota on aikaisemmin käytetty V8-moottorien ja AMG 45 -sarjan tunnusmerkkinä, sekä sisällä uuden sukupolven AMG-ohjauspyörästä.

Uusi C-sarja tulee Suomessa myyntiin tämän vuoden toisella puoliskolla. C-sarjasta nähdään myös uusi malliversio C 300 de – Mercedeksen ensimmäinen ladattava dieselhybridimalli.

Mercedes-Benz C-sarja Cabriolet
Mercedeksen uusi C-sarjan Cabriolet ei ole hassumman näköinen myöskään katettuna.