Mercedes-Benz C Coupé: Mukana Internet-yhteys!

Täysin uusi neljän hengen Mercedes C Coupé rullaa parrasvaloihin käkikellojen luvatussa maassa maaliskuun alussa.

Genèven näyttelyssä esiteltävä viimeisin Mercedes-Benzin C-sarjan Coupé on 41 mm vastaavaa sedania matalampi. Samaten etuakselin ylitys mainitaan sporttisen lyhyeksi, konepellin nuolimuodon kertoessa sanomaa kiireisistä kulkuominaisuuksista.

Matkustamossa painotetaan nyt sporttisuutta, yhdistettynä ylellisyyteen. Yhtenä esimerkkinä: C Coupén ohjauspyörä näyttää aivan CLS-henkiseltä. Sisäpaneelit pystyy valikoimaan posliininvalkoisina, pianolakatuin pinnoin. Vaihtoehtoina ovat musta pianolakattu paneeli, ellei sitten halua pähkinäpuuta, tummaa alumiinia tai ruskeaa tuhkaa.

C Coupén erikoisistuimiin sisältyvät integroidut pääntuet, ja takaistuinkin on erillismuotoiltu kahdelle hengelle.

Uusi telematiikkajärjestelmä mahdollistaa tuoreiden toimintasovellutusten lisäksi aiempaa etevämmän käyttömukavuuden ja kookkaamman näyttöruudun. Samoin puhelimen tiedostot sekä tekstiviestien vastaanoton voi siirtää auton järjestelmään. Bluetoothin kautta pystyy siirtämään musiikkia ja USB-liitännät löytyvät myös keskikonsolin käsinojasta.

Tärkeänä asiana COMAND-multimediajärjestelmä tekee mahdolliseksi internet-yhteyden.

Voimanlähteeksi saa kolme bensiini- ja kaksi dieselmoottoria, jotka on kaikki varustettu ECO Start/Stop -toiminnolla ja BlueEfficiency-varustuksella. Tehokkaimmaksi asettuu C 350 -bensiinimallin V6, joka kehittää 306 hv (225 kW) ja vääntää 370 Nm. Sen keskikulutus seitsenvaihteisen 7G-Tronic Plus -automaatin kanssa on 6,8 l/100 km.

Dieseleistä otettakoon esiin taloudellinen C 220 CDI BlueEfficiency, joka kuluttaa kuusivaihteisena manuaalina vain 4,4 l/100 km.

Urheiluhenkeä korostavaan Agility Control -alustaan liittyy selektiivinen iskunvaimennus. Hammastanko-ohjauksen keskitys sekä välitys puolestaan säätyvät ajonopeuden perusteella.

Erilaisista valvontajärjestelmistä mainittakoon kuljettajan torkahtelua kontrolloiva Attention Assist sekä etäisyyttä edellä ajavaan valvova Distronic Plus.

Suomeen uusinta C Coupé -mallistoa odotetaan kesäkuussa. Hinnat vahvistetaan myöhemmin keväällä.

Teksti: J. Peltonen

Kuva: tehdas