Mercedes-Benzin uusi A-sarja nyt Suomessa

Uudenkaupungin autotehtaan tuotteeksi jossakin vaiheessa tuleva uusi A-sarjalainen on saapunut Suomen Mercedes-Benz-liikkeisiin. Uutuus on kehittynyt merkittävästi edeltäjästään, ja se osaa myös puhua.

Mercedes-Benz A-sarja
Konepelti laskee edelliseen mallisarjaan verrattuna etureunastaan voimakkaammin alas, mikä korostaa dynaamista ja pystyä keulaa.

Edeltäjäänsä verrattuna A-sarjalaisen akseliväli on pidentynyt kolme senttiä, ja auto on kolmannen sukupolven mallia 11,5 senttiä pidempi. Kasvaneet ulkomitat on hyödynnetty sisätiloissa. Sekä hartia- että kyynärtilaa on aiempaa enemmän. Hyvä ajoasento löytyy luontevasti, ja ohjauspyörän säädöt ovat esimerkillisen laajat.

Korin muotokin sen kertoo: takaoviaukko on hiukan matala. Kengät mahtuvat etuistuimen alle. Pääntilaa on reilusti, mutta penkillä istutaan ilman reisitukea polvet koukussa. Iso keskikonsoli haittaa keskipaikan käyttöä, ja parhaimmillaan takapenkki onkin kahden hengen kuormalla.

Kojelauta on jaettu kahteen vaakatasoiseen alueeseen. Alaosa näyttää kelluvan muun kojelaudan edessä, ja siihen on sijoitettu turbiineja muistuttavat näyttävät ilmansuuttimet.

Ylemmälle tasolle sijoittuvat E- ja S-sarjoista aiemmin tuttu mittaristo- ja infotainmentnäyttö Widescreen Cockpit. Se on saatavana kolmena eri kokoversiona: uudet näytöt ovat etenkin suurimpina versioina edustavat tässä autoluokassa.

Ohjaamokokonaisuus on muutenkin laadukas – uusi A-sarja ei pyri kilpailemaan edullisten pikkuautojen kanssa, vaan se tähyää selkeästi ryhmän huipulle.

Mercedes-Benz A-sarja
Uusi A-sarja on Mercedes-Benzin ensimmäinen malli, johon tulee täysin uusi MBUX-multimediajärjestelmä.

Hey Mercedes

A-sarjassa on vakiona uusi, tekoälyyn ja oppimiseen perustuva MBUX-multimedialiittymä, jonka kuljettaja voi yksilöidä ja räätälöidä itselleen parhaiten sopivaksi. MBUX (Mercedes-Benz User Experience) mullistaa autojen käyttöliittymät ja mahdollistaa kuljettajan, matkustajien ja ajoneuvon entistä paremman keskinäisen liitettävyyden ja kommunikoinnin.

MBUX on varustettu puheentunnistuksella, joka aktivoidaan sanoilla ”Hey Mercedes” tai painamalla ohjauspyörän kytkimestä. MBUX kykenee myös oppimaan ja omaksumaan käyttäjänsä tapoja ja tottumuksia ja tekemään niiden perusteella personoituja ehdotuksia kuljettajalle.

A-sarja tulee alkuvaiheessa tarjolle kahtena bensiini- ja yhtenä dieselmoottorisena vaihtoehtona. Uudessa 1,4-litraisessa M 282 moottorissa (A 200) hyödynnetään 2. ja 3. sylinterin lepuutustoimintoa 7G-DCT-automaattivaihteiston yhteydessä. Molemmissa bensiinimoottoreissa on vakiovarusteena hiukkassuodatin ja uudessa 1,5-litraisessa dieselmoottorissa vastaavasti SCR-katalysaattori ja hiukkassuodatin.

A-sarjan hinnat alkavat 180 d A -dieselmallin 31 645 eurosta. 200-bensiinimalli maksaa manuaalivaihteisena reilut 34 000 euroa ja automaattina 1 200 euroa enemmän.

Mercedes-Benz A-sarja
Tavaratila on 370 litran suuruinen – 29 litraa suurempi kuin edellisessä mallisarjassa.