Mercedesin Guard-mallit antavat erikoissuojan ikävyyksiä vastaan

Voi tulla tilanteita, joihin ei voi kylliksi varautua. Esimerkiksi Mercedes-Benz on valmistanut erikoissuojaa tarjoavia automalleja jo vuodesta 1928. Nykyinen Guard-mallisto on laajin, jonka mikään autonvalmistaja voi tarjota suoraan omilta valmistuslinjoiltaan.

Voi tulla tilanteita, joihin ei voi kylliksi varautua. Joku saattaa yllättäen hyökätä autoa vastaan, ja silloin on oltava valmistautunut. Mercedes-Benz on valmistanut erikoissuojaa tarjoavia automalleja jo vuodesta 1928. Nykyinen Guard-mallisto on laajin, jonka mikään autonvalmistaja voi tarjota suoraan omilta valmistuslinjoiltaan.

Guard-versioiden teräs- ja aramidikuituvahvikkeet integroidaan runkoon ja alustaan auton normaalin valmistusprosessin aikana, eivätkä ne näy ulospäin. Malliston huipulla ovat Mercedes-Benz S 600 Guard ja sitä 115 senttiä pidempi, valtiomiesluokan S 600 Pullman Guard –mallit. Molemmissa on 12-sylinterinen, 5,5-litrainen kaksoisturbomoottori, joka kehittää 380 kW (517 hv) tehon.

Autot täyttävät vaativimman VR6/VR7-suojaustason käsi- ja kivääriaseita sekä erilaisia räjähteitä vastaan. E-Guard versio on tarjolla kolmella moottorivaihtoehdolla (195/200/285 kW), ja kaikki versiot on varustettu puhkeamattomilla renkailla. Suojaustaso on VR4.

Lisäksi saatavana on G 500 Guard, jossa on 5,5 litran V8-moottori ja VR6/VR7-luokan suojaustaso.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva: tehdas