Mielenkiintoinen ja merkittävä autokokoelma näytillä – hyvinkin yllättävässä valtiossa!

Jesada Technik Museum on ollut ajoneuvoalan instituutio jo vuosikymmenen ajan. Se on yksi suosituimmista nähtävyyksistä Bangkokin ulkopuolella. Pienessä Nakhon Pathomin kaupungissa sijaitsevan museon tarkoituksena on säilyttää ajoneuvojen ja työkoneiden historiaa ja perintöä ja esitellä sitä yleisölle.

Jesada Technik Museumissa esitellään erilaisia ajoneuvoja, kuten klassisia autoja, harvinaisia vintage-autoja, avopakettiautoja, linja-autoja, moottoripyöriä, polkupyöriä, riksoja, lentokoneita ja vetureita.

Yksi museon vetonauloista on mikroautokokoelma. Pienet miniautot olivat suosittuja Euroopan kaduilla Toisen maailmansodan jälkeen. Materiaalipuutteen vuoksi siitä tehtiin erittäin pieni ja tehokas. Museossa on todennäköisesti maailman suurin kokoelma mikroautoja: yli 300, joista on esitteillä noin 100.

Liikemies Jesada Dejsakulrit perusti museon, koska hän oli ollut todella kiinnostunut autoista jo lapsesta saakka. Käydessään työmatkoilla eurooppalaisissa kaupungeissa hän halusi päästä liikennemuseoon jokaisessa kaupungissa. Jesadan ensimmäinen keräilyauto oli Messerschmitt KR200, erikoisen näköinen saksalainen mikroauto, jonka hän osti Sveitsistä vuonna 1997.

Hän jatkoi keräilyä eri puolilta maailmaa, ja nykyään ajoneuvoja on noin 500. Jesada päätti perustaa museon, joka avattiin yleisölle tammikuussa 2007. Museon nimeksi tuli Jesada Technik Museum. Technik-sanan K-kirjain on saanut inspiraationsa Technik Museum Speyeristä, joka on kuuluisa liikennemuseo Saksassa.

Jesada Technik Museum on avoinna kaikille ilman pääsymaksua tiistaista sunnuntaihin klo 9–17. Myös museon ulkopuolella järjestetään tapahtumia, kuten antiikkiautoparaati kuninkaan ja kuningattaren syntymäpäivän kunniaksi sekä kansainvälisiä rallitapahtumia.