Mihin ihmeeseen auton ovet katosivat? Katso video!

Autoon sisälle kulkemisen ja sieltä poistumisen ei tarvitse olla työlästä tai akrobatiaa. Amerikkalainen yhtiö on kehittänyt siihen oivallisen ratkaisun. Katso videolta, miten se palvelee muunnellussa Lincolnissa.

Miksi autoon sisälle kulkemisen tai sieltä poistumisen pitäisi olla työlästä tai akrobatiaa? Miksi ovissa pitäisi aina olla ne tutut, tavanomaiset saranat, jotka juontuvat hevosvaunujen aikakaudelta?

Amerikkalainen yhtiö on kehittänyt oivallisen, nykyaikaisen oviratkaisun, joka oikeasti toimii. Katso videolta, miten se palvelee muunnellussa Lincoln Mk. VIII Coupéssa.

Kyseessä on vasta prototyyppi. Muutokset eivät nähtävästi vaikuta korin alkuperäiseen ulkonäköön, ja tällaisista ovista lienee huomattavaa etua esimerkiksi rajulla tuulella, jolloin tavalliset ovet yrittävät riistäytyä saranoiltaan. Sitä ongelmaa ei uudessa oviratkaisussa esiinny.

Turvallisuusetuihin kuuluu sekin, että jos auto suistuisi veteen, tavallisesta autosta poistuminen ei veden paineen takia helpolla luonnistu. Taitto-oven pystyy valmistajan mukaan avaamaan veden alla siten, että autosta voi poistua koko kyljen leveydeltä.

 

Teksti: J. Peltonen

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=AAtkoje4-eM