Mikä on tällä hetkellä Suomen myydyin auto?

Skodan menestys Suomen markkinoilla sai uutta pontta, kun sen Octavia-malli kiilasi Suomen uusien autojen rekisteröintitilastojen kärkeen. Octaviaa oli kuluvana vuonna marraskuun loppuun mennessä rekisteröity maassamme 5 577 kappaletta. Octavia jätti täten taakseen pitkään markkinoita hallinneen Volkswagen Golfin.

Skodan menestys Suomen markkinoilla sai uutta pontta, kun sen Octavia-malli kiilasi Suomen uusien autojen rekisteröintitilastojen kärkeen. Octaviaa oli kuluvana vuonna marraskuun loppuun mennessä rekisteröity maassamme 5577 kappaletta. Octavia jätti täten taakseen pitkään markkinoita hallinneen Volkswagen Golfin.

5 577 kappaleella Octavia päihittää yksinään muun muassa Opelin (5 019 kpl), Mercedeksen (4 713 kpl) ja  vahvassa nousussa olevan Hyundain (4 237 kpl) koko merkin vuosimyynnin Suomessa marraskuun loppuun mennessä.

Skoda ei kuitenkaan ole Suomen myydyin automerkki, vaan tulee vasta neljäntenä Volkswagenin, Toyotan ja Fordin jälkeen. Octavia on siten Skodalle todellinen myyntihitti ja hyvin tärkeä malli.

 

Teksti: Harry Kuurio

Kuva: J. Peltonen