Mikä uusi japanilainen lippulaiva esitellään Los Angelesin autonäyttelyssä?

Kokonaan uusiksi suunniteltu ja entistä hienostuneempi Mazda 6 sedan saa maailman ensiesittelynsä tämän kuun lopussa Los Angelesin autonäyttelyssä. Mazdan ihmiskeskeiseen suunnittelufilosofiaan pohjautuva uusi lippulaivamalli pitää sisällään uutta moottoriteknologiaa ja on muotoilultaan aiempaa tyylikkäämpi.

Uuden Mazda 6:n moottorivalikoimaan kuuluu 2,5-litrainen ja nelisylinterinen SKYACTIV-suoraruiskutusbensiinimoottori, johon integroitu sylinterien lepuutustoiminto keskeyttää kahden sylinterin toiminnan saumattomasti moottorin kuormituksen ollessa pieni. Tämä ominaisuus vähentää polttoaineenkulutusta entisestään suorituskyvystä tinkimättä.

Mazdan muotoilijat ovat kohentaneet Mazda 6:n sisätilojen laatuvaikutelmaa ja ulkomuotoilun tyyliä entisestään. Palkittu KODO-muotoilu sisältää nyt aiempaa kypsemmän ja kehittyneemmän vaikutelman. Korkeimman tason varustepaketti pitää sisällään eksklusiivisia verhoilumateriaaleja, kuten perinteisissä japanilaisissa soittimissa ja kalusteissa käytettyä sen-puuta. Uutuusmallin muotoilu on kauttaaltaan aikaisempaa tyylikkäämpi ja arvokkaampi.

Saatavissa on nyt entistäkin kattavampi valikoima i-ACTIVSENSE-turvallisuusteknologiaa, joka auttaa kuljettajaa havaitsemaan potentiaaliset vaaratekijät ja vähentää siten vaurioiden ja vammojen riskiä. Adaptiivinen Mazda Radar Cruise Control (MRCC) -vakionopeudensäädin voi nyt pysäyttää auton kokonaan ja lähteä sitten uudelleen liikkeelle edellä ajavan auton pysähtyessä ja lähtiessä taas liikkeelle. Uudessa Mazda6:ssa on myös Mazdan uusin 360° View Monitor -kamerajärjestelmä.

Mazdan näyttelyosaston vetonauloja Los Angelesissa ovat myös Tokion autonäyttelyssä vastikään julkistettu neliovinen Mazda VISION COUPE -muotoilukonsepti, Mazda RT24-P -prototyyppikilpa-auto sekä kilpa- ja tuotanto-auton risteytys Mazda MX-5 ”Halfie”.