Mikko Hirvonen ja Jarmo Lehtinen Ruotsin rallin voiton jälkeen: Nyt helpotti!

Mikko Hirvonen kuittasi kartturinsa Jarmo Lehtisen kanssa komeasti Ruotsin rallin voiton.

Päällimmäinen fiiliksemme Ruotsin rallin voiton jälkeen on helpottunut, koska oli paljon uutta: Kokonaan uusi auto ja tärkeä kisa. Kolme Fiestaa palkintosijoilla, niin onhan se hieno juttu Fordille, M-Sportille ja meille kuudelle, jotka toimme autot maaliin.

Toinen iso asia nimenomaan meille kahdelle oli se, että olimme tasan 12 kuukautta sitten viimeksi keskimmäisellä podiumilla. Saimme selätettyä pitkän kuivan kauden, niin fiilis on aivan loistava.

Eilen pyörähdyksemme kesken erikoiskokeen hiukan kiristi kisaa. Aamun erikoiskokeilla oli kohtuullisen hyvä ajaa, mutta iltapäivällä siellä olivat möyrineet ennen meitä Ruotsin mestaruussarjan 70 autoa.

Sitten kun me menimme sinne toisena autona, oli ihan järkyttävästi lunta ja ajolinjat aivan väärissä paikoissa, likaisia ja lumisia. Erot olivat tosi suuria ajopaikoissa. Piti vaan yrittää. Sitten keula nappasi kerran hankeen kovassa vauhdissa. Kun pyöriminen pysähtyi, huomasimme olevamme suunnilleen tiellä emmekä jääneet mihinkään kiinni.

Sen verran ajoimme vastavirtaan, että käsijarrukäännöksellä saimme auton taas oikeaan suuntaan ja ei kun menoksi. Aikaa hukkaantui sellaiset 10-12 sekuntia. Mutta se ei vienyt voittoamme vaan ainoastaan kiristi kilpailua.

Teksti: Mikko Hirvonen ja Jarmo Lehtinen

Kuva: Ford