Mikko ja Jarmo Meksikosta: Kisa meni hyvin, mutta Fiestaan tarvitaan lisää vauhtia

Korkea ilmanala ei vaikuttanut vauhtiin. Sen suhteen oli kotiläksyt tehty hyvin. Perjantaina olimme ensimmäisenä autona tiellä ja se päivä meni hyvin...

Olimme oikein tyytyväisiä siihen päivään. Jäätiin nyt muille vähemmän kuin koskaan ennen täällä. Tämä on vuoden pahin ralli kärjessä ajavan irtosoraa poistavan auton kannalta. Ei tehty mitään virheitä.

Lauantaiaamuun olimme pettyneitä. Oli pakko tunnustaa, että Citikat menivät kovempaa. Ei pystytty vastaamaan niiden vauhtiin. Pitää vaan mennä testeihin ja tehdä töitä. Tiedämme kyllä, mitä osa-alueita pitää miettiä ja parantaa.

Sitten kun huomasimme, että vauhtimme ei riitä niille, niin olimme tilanteessa, jossa päätimme lauantaina puolilta päivin ajaa varman päälle maaliin. Sekä eteen - karanneet Citroënit - että taakse - Jari-Matilla oli ollut perjantaina murheita - oli jo siinä vaiheessa isot aikaerot. Kyttäsimme kolmatta sijaa ja pidimme huolta ettei mene renkaita vaan odotella muiden virheitä. Sitten sunnuntaiaamuna Citikan pojat halusivatkin ottaa jäsentenväliset, jolloin Ogier ajoi ulos ja me nousimme toiselle sijalle. Me kiitimme ja kuittasimme.

Powerstagella olimme päättäneet ottaa pisteet kotiin, koska se on Meksikon rallissa meidän suosikkipätkä. Olimme tosi itsevarmoja pätkälle lähtiessä - saisivat muut mennä tosi kovaa siellä. Niinhän siinä kävi, että Mikko ajoi kahden sekunnin pohjat ja kolme MM-pistettä.

Tulokseen olemme erittäin tyytyväisiä: saimme hyvin sekä kuljettaja- että merkkipisteitä.

Ehkä pieni virhe tehtiin säätöjen kanssa siinä mielessä, että automme jousitus oli hieman liian pehmeä. Se toimi hyvin perjantaina kun siivosimme kärkiautona soraa, mutta pitävämmällä pinnalla lauantaina se osoittautui hieman pehmeäksi. Siitäkin opittiin ja pystytään hommaa varmasti parantamaan.

Teksti: M. Juntunen

Kuva: Ford