Mikko ja Jarmo Sardiniassa rengasrikosta huolimatta toiseksi

Sardinian rallin tulos oli oikein positiivinen: Toinen sija ei harmita yhtään. Eväät oli voittoonkin asti, mutta teimme perjantaina yhden virheen, joka maksoi meille 50 sekuntia. Silti pystyimme kirimään 11 sekunnin päähän voittajasta.

Sardiniassa meiltä puhkesi rengas. Se oli puhdas ajovirhe: Menimme vain vähän liian kovaa ahtaaseen, tosi kovavauhtiseen, lähes täysillä ajettavaan paikkaan. Mutta kun se ei ollutkaan ihan täysillä ajettava, niin Fiestan takakulma osui Sardiniaan, joka oli vielä vahvempi kuin rengas.

Ilmat tulivat saman tien pihalle renkaasta, oli 11 km maaliin. Olimme tietysti suunnitelleet strategian ennen rallia: Jos menee renkaita, niin miten ja missä pitää vaihtaa tai kuinka paljon saa olla pätkää jäljellä, että ajetaan tyhjällä renkaalla. Oli siis sovittu juttu, että jos tuolla kilometrimäärällä menee pyörä, ei suunnitella mitään renkaanvaihtoa.

Yritimme siis tulla niin kovaa kuin tyhjällä pyörällä pääsee. Kahdeksan kilometriä kumi pyöri siinä mukana. Koska pyörä on tosi jäykkärunkoinen, sillä pystyi ajamaan suorat ja oikealle kääntyvät mutkat kaasu pohjassa. Aina kun tie kääntyi vasemmalle, piti varoa, ettei auto lähde käsistä. Kolme kilometriä ennen maalia kumi lähti kokonaan pois ja tultiin pelkällä vanteella, käytännössä kolmella pyörällä. Sillä osuudella tuli eniten tappiosekunteja.

Joka tapauksessa oli hyvä,että rengasrikosta huolimatta pystyimme nousemaan toiseksi ja olemaan muutenkin varsin nopeita.