Minikokoinen V8 olohuoneen pöydälle käymään – katso video!

Minikokoiset, toimivat polttomoottorit ovat oma harrastuksen sarkansa, johon mahtuu kaiken tyyppistä kalustoa, sekä vapaasti hengittävää että mekaanisesti ahdettua. Myös polttoaineita on näissä hilpeissä pienoismallimittaisissa mestariteoksissa erilaisia, oikeiden esikuvien mukaisesti.

Tällä videolla nähdään Ken Hurstin rakentaman hienon, 103-kuutioisen ja peräti nitrometaanilla toimivan pienoiskokoisen Hemi V8:n käynnistys. Minimoottorissa on siis puolipallon muotoiset palotilat!

Pienois-V8:n rakentaminen ei ole mitään vasta-alkajan puuhaa. Ainakin tarvitaan verstas, joka kykenee työstämään periaatteessa kaikki osat, ja riippumatta komponenttien löytymistavasta tarvitaan vankkaa osaamista, jotta kaikki saadaan toimimaan juuri oikealla tavalla.

Esimerkiksi pienois-V8:n lohkoon vaaditaan kevyttä, mutta erityisen lujaa T6-alumiinia. Alumiini johtaa pois lämpöä muista metalliosista ja poistaa lämmön nopeasti ja tehokkaasti. Koska mini-V8 on tehokas, kehittyy lämpöäkin nopeasti paljon. Pätevä perussuunnittelu vähentää ylikuumenemisen mahdollisuutta.

Pienois-V8:n ehkä tärkein yksittäinen osa on kampiakseli, joka tulee valmistaa mahdollisimman korkealuokkaisesta teräksestä. Useat autonvalmistajat luottavat taottuihin kampiakseleihin, ja minikokoisen V8:n tapauksessa on löydettävä erikoisverstas.

Mini-V8:n sisäiset paineet ovat melkoiset, koska pienoismoottori joutuu työskentelemään pienemmissä mitoissa ja isomman suhteellisen kuormituksen alaisena kuin oikea V8. Myös männät tulee valmistaa T6-alumiinista, sillä ne poistavat tehokkaasti lämpöä. Kaikkien kahdeksan männän tulee luonnollisestikin olla identtisiä keskenään.

Kiinnitä videolla huomiosi käyntiäänien ohella myös hermostuneesti nykivään kierroslukumittariin, joka on aistikkaasti upotettu jalopuiseen jalustaan. Nitrometaani on supertehoa antava polttoaine, jonka pakokaasuja ei taatusti kuitenkaan kannata hengitellä.

http://www.youtube.com/watch?v=_7MLJkeB3jM&feature=related