Missasivatko suomalaiset liikkeet maailman nopeimman radio-ohjattavan superauton?

Traxxas XO-1 voi hyvinkin olla monen autofanin tämän joulun lahja-autojen ykköstoivelistalla – edellyttäen, että mallia vain sattuu saamaan jostakin Suomesta. Kun tämän sähkömoottorilla toimivan kauko-ohjattavan superauton laittaa liikenteeseen, on lasten ja kotieläinten aiheellista pysytellä turvallisen välimatkan päässä.

Traxxas XO-1 voi hyvinkin olla monen autofanin tämän joulun lahja-autojen ykköstoivelistalla – edellyttäen tietenkin, että mallia vain sattuu saamaan jostakin Suomesta! Kun tämän sähkömoottorilla toimivan kauko-ohjattavan superauton laittaa liikenteeseen, on lasten ja kotieläinten aiheellista pysytellä turvallisen välimatkan päässä.

Arvatkaapa miksi? Siksi, koska mittakaavaan 1:7 tehty 68,7-senttinen superauto kiihtyy nollasta sataan vain 2,3 sekunnissa!

Autolle kertyy huippunopeuttakin hurjat 161 km/h. Suuriin huippuihin ylletään tasaisen pohjalevyn, etu- ja takaspoilerin sekä nelivedon ansiosta. Niinpä XO-1 on joulun coolein ja nopein toive.

Erityissovelluksen avulla autoa voidaan kauko-ohjata iPod Touchin tai iPhonen avulla. Tällöin saadaan näkyviin kilpatyyliin moottorin lämpötila, kierrosluku, tuntinopeus tai akun lataustila.

Mattimyöhäisille ennen joulua Saksassa kävijöille tiedoksi: Traxxas XQ-1 -superautoa on saatavilla siellä noin 820 eurolla.

Rajun suorituskyvyn takia auton käyttöä ei sallita alle 16-vuotiaille, ja käyttö on Saksassa sallittua 18 vuoden ikään asti ainoastaan vanhempien läsnäollessa.

 

Auto Bild